Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Από το ΤΕΙ Θεσσαλίας στο microroastery των Άνω Πατησίων


Η 31χρονη Χριστίνα Κωνσταντίνου ίδρυσε μια ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής και διανομής καφέ -την Black Bart Coffee- με την υποστήριξη του οργανισμού The People’s Trust
Ξεκινώ από τις συστάσεις. «Το Black Bart Coffee είναι ένα ελληνικό microroastery με έδρα την Αθήνα, που δημιουργήθηκε εξ' ολοκλήρου από το μεράκι μας για υψηλή ποιότητα στο φλιτζάνι. Παράγουμε και προμηθεύουμε καφέ εσπρέσσο & φίλτρου σε χώρους εστίασης και παρέχουμε λύσεις εξοπλισμού και εκπαίδευσης στους πελάτες μας μέσω του δικτύου συνεργατών μας. Καθ' όλη τη γραμμή παραγωγής μας, από την παραλαβή του ωμού καφέ έως το ψήσιμο και την συσκευασία του, έχουμε ξεκάθαρες προδιαγραφές εκλεκτών υλικών από αξιόπιστους προμηθευτές, ηθικής στην διαλογή της φάρμας καλλιέργειας, επεξεργασίας βασισμένης σε μεθοδικότητα και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Σεβόμενοι τις ανάγκες των πελατών μας, προσφέρουμε ποιότητα, συνέπεια και τεχνογνωσία. Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα μαγικά αρώματα, την πολυπλοκότητα και τις κρυμμένες επιγεύσεις και να πείσουμε ότι ο καφές είναι επιστήμη!»

Ο καφές είναι επιστήμη λοιπόν και ως προς τούτο ουδεμία αμφιβολία. Και ο επιστήμων στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι γυναίκα – μια νέα γυναίκα 31 ετών τεχνολόγος μηχανολόγος μηχανικός από το ΤΕΙ της Θεσσαλίας. Η Χριστίνα είναι η ιδρύτρια της εταιρείας που φέρνει στην αγορά την δική της φίρμα καφέδων, την Black Bart Coffee (blackbartcoffee.com). Η εταιρεία ιδρύθηκε μόλις το 2017, έχει ως αντικείμενο την αγορά κόκκων καφέ, την επεξεργασία τους και μεταπώληση σε επιχειρήσεις εστίασης, εδρεύει στην περιοχή των Άνω Πατησίων όπου στον χώρο που διαθέτει αποθηκεύει την πρώτη ύλη και την επεξεργάζεται.



Από τα πρώτα της βήματα η Χριστίνα και η Black Bart είχαν την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού κοινωφελούς ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου οργανισμού The People’s Trust που ο κύριος στόχος του είναι η δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας. Στο site του οργανισμού διαβάζουμε: «Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι ουσιώδης στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που αποτελεί και τον βασικό σκοπό του οργανισμού μας. Με αυτό ως οδηγό και με γνώμονα την κοινωνική αποστολή του οργανισμού μας και τον μη – κερδοσκοπικό του χαρακτήρα, έχουμε αναπτύξει τρόπους χρηματοδότησης επιχειρήσεων που έχουν ως στόχο να: α) Καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες μιας νέας ή μιας υφιστάμενης επιχείρησης, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται και β) υποστηρίξουν επιχειρηματίες που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες πηγές χρηματοδότησης».



Στο site της εταιρείας διαβάζουμε: «Η οικογένεια του Black Bart απαρτίζεται από ανθρώπους αφοσιωμένους στην παραγωγή εκλεκτού καφέ. Με εμπειρία στο χώρο και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργατών δίπλα μας πορευόμαστε σταθερά στην αγορά και συνεχώς αναπτυσσόμαστε, προσφέροντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες και λύσεις στους πελάτες μας. Η φιλοσοφία μας είναι να εφαρμόζουμε την τεχνογνωσία για την επεξεργασία του καφέ, με σεβασμό ως προς τις ιδιότητές του και μένοντας πάντοτε ενήμεροι για τις τρέχουσες τάσεις, ώστε να παράγουμε ένα σταθερά άριστο αποτέλεσμα. Όλοι μας κατέχουμε γνώσεις καβουρδίσματος (roasting), γευσιγνωσίας (cupping) και barista skills. Φροντίζουμε να παρευρικόμαστε τακτικά σε σεμινάρια και διοργανώσεις ώστε να μένουμε up to date και προσφέρουμε συμβουλές και εκπαίδευση σε όσους πελάτες μας το επιθυμούν. Ενώσαμε λοιπόν τις δυνάμεις και την αγάπη μας για πραγματικό, ποιοτικό καφέ σε κάθε γουλιά και δημιουργήσαμε τον Black Bart, τον "πειρατικό" espresso & filter coffee. Aye!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου