Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Βγαίνει από τη φυλακή η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού


Με απόφαση δικαστηρίου, η 53χρονη αποφυλακίζεται για λόγους υγείας μέχρι να
εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο - Το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων
Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει εκτενώς τα ΜΜΕ και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης γυναίκας επειδή πριν από χρόνια πλαστογράφησε το Απολυτήριο Δημοτικού, προκειμένου να καταφέρει να βρει δουλειά.
Σύμφωνα με το larissanet.gr, η γυναίκα θα αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Η δύσκολη ζωή της 53χρονης και το χρονικό της υπόθεσης
Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε παραποιήσει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Σε ηλικία έντεκα ετών ένα από τα εννέα παιδιά πολύτεκνης οικογένειας, που έχουν διασκορπιστεί σε ιδρύματα, φεύγει από το Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο και πηγαίνει στο Βόλο προκειμένου να μεγαλώσει δίπλα στον παππού και τη γιαγιά του. Πριν καλά καλά ενηλικιωθεί, παντρεύεται τον αγαπημένο της. Τα προβληματικά χρόνια της εφηβείας της θα της στερήσουν τη δυνατότητα να τελειώσει ακόμη και το δημοτικό, σταματώντας στην πέμπτη τάξη.

Μερικά χρόνια μετά, το κορίτσι, που έχει γίνει πια μια ώριμη γυναίκα, επιστρέφει στο σχολείο όπου φοιτούσε για να πάρει ένα πιστοποιητικό. Καταθέτει το έγγραφο σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού. Για να καλύψει τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, παραποιεί το πιστοποιητικό, το οποίο έγραφε πως είχε φοιτήσει στην Ε' τάξη και το αλλάζει σε ΣΤ΄ τάξη. Η αρμόδια επιτροπή και το τότε διοικητικό συμβούλιο του σταθμού δεν αντιλαμβάνονται την πλαστογραφία και τη διορίζουν το 1996.

Επί είκοσι χρόνια η γυναίκα πηγαίνει καθημερινά στην εργασία της και ανταποκρίνεται στα δύσκολα καθήκοντα της καθαρίστριας. Μέχρι που η πλαστογράφηση του πιστοποιητικού γίνεται αντιληπτή. Η καθαρίστρια κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και το 2016 καταδικάζεται σε 15 χρόνια κάθειρξη για πλαστρογραφία και απάτη με αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Δύο χρόνια η υπόθεση εξετάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. «Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση. Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Ζητάω από το δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία» θα πει στην απολογια τη η γυναίκα, ενώ θα επικαλεστεί τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο, οπότε και πίστευε ότι ο διορισμός της θα της έδινε μια λύση.
Οι ισχυρισμοί της καθαρίστριας δεν θα συγκινήσουν το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας που θα την καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Από τις 5 Νοεμβρίου η 53χρονη πια καθαρίστρια εκτίει την ποινή της στις φυλακές της Θήβας. «Σαν πολίτης ντρέπομαι, το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Δεν ξέρω αν ο εφέτης κακουργημάτων που την καταδίκασε, κοιμήθηκε, αλλά αυτή η απόφαση συνιστά κοινωνική ντροπή» θα δηλώσει ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακαδημαϊκών, βουλευτών και απλών πολιτών έξω από τη Βουλή. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «φονιάδες έξω - καθαρίστριες μέσα (νόμος Παρασκευόπουλου)».

Η καταδίκη σε δεκαετή κάθειρξη μιας καθαρίστριας επειδή πλαστογράφησε πτυχίο της Ε΄δημοτικού για να βρει δουλειά, προκάλεσε εύλογα θύελλα αντιδράσεων. Με παρέμβαση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης στην απόφαση που έστειλε στη φυλακή την 53χρονη, καθώς και αντίγραφο της δικογραφίας για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση. Ο δικηγόρος της καθαρίστριας Γιώργος Σινέλης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία έγινε σήμερα δεκτή.

15 σχόλια:

  1. ΕΞΟΧΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΛΑΒΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΗΡΩΗΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ" ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ, ΜΑΥΡΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΜΗΠΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΝΕΙΟ; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεσαι πολύ ακραίος είναι δυνατό γι'αυτό το πράγμα να φάει 15 φυλακή και άλλοι που έχουν κλέψει χιλιάδες φορές περισσότερα όχι μόνο να μην έχουν φάει ούτε μια μέρα αλλά και να κατέχουν θέσεις εξουσίας; Από πάνω να της τα παίρνουν και όλη την περιουσία;
      Ντροπή στους πρώτους δικαστές, ευτυχώς που αποκαταστήθηκε με πάταγο η αδικία σαν παράδειγμα και σε επόμενες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟΣΟ ΕΚΑΝΕ, ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ. ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ, Η "ΗΡΩΙΔΑ" ΜΑΣ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΣΤΕ,ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

      Διαγραφή
    3. Ότι πεις να αρχίσουμε τότε να μοιράζουμε παντού ισόβια ακόμα και σε καστανάδες που πουλάνε χωρίς άδεια. Άσε τους πολιτικούς, πρωθυπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, επιχειρηματίες, εργολάβους που κάνουν κάθε μέρα την μια μπίζνα πίσω από την άλλη να τρώνε και να πίνουν στην υγειά των κορόιδων.
      Δεν αμφιβάλω ότι παρανόμησε αλλά η ποινή αυτή ήταν με βάση την κατάσταση την δική της και την γενική που επικρατεί για λίγους μήνες όχι για 15 χρόνια!

      Διαγραφή
    4. Α και κάτι άλλο έφαγε 15 χρόνια και κατάσχεση όλης της περιουσίας της επειδή ήταν φτωχή και δεν είχε να πληρώσει δικηγόρο. Άν είχε κανέναν μεγάλο κανέναν Δημητρακόπουλο, κανέναν Κούγια θα έβλεπες πόσο θα έτρωγε.

      Διαγραφή
  2. Εχετε τρελαθεί όλοι σας?
    να τιμωρηθεί η καθαρίστρια τόσο όσο το έγκλημα που έκανε.
    Αν ήταν πέμπτη η έκτη δημοτικού, δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην εργασία που πρόσφερε, να τιμωρηθεί γιατί παραβίασε το γράμμα του Νομου?
    ΝΑΙ να τιμωρηθεί 1-2 φυλακή με αναστολή, όπως δίνει την δυνατότητα ο νομός του 1950 γιατί με αυτόν δικάστηκε.
    Δεν μπορεί ο Παπαγεωργοπουλος που έφαγε 17εκτ € και με ΙΣΟΒΙΑ να είναι έξω.
    Φονιαδες Βιαστες, Δολοφονοι να τρώνε 10-12 χρόνια και σε 3 χρόνια να είναι έξω.
    οι ποινές είναι συγκριτικές με το αδίκημα, σε όλο τον κόσμο έκτος Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπερασμα..Εχω απολυτηριο δημοτικου, προχωραω κανονικα με πλαστογραφεια και εχω ολη την Ελλαδα διπλα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεαλιστικο τελικο συμπερασμα για εσενα προσωπικα εισαι τελειως μακακας πιθηκος.
      Η Δημαρχος σου εχει καποιο τιτλο σπουδων?
      Η συμπεριφορα του δειχνει οτι δεν τελειωσε ουτε Δημοτικο.
      Οι Πρωθυπουργοι μας, οι υπουργοι Οικονομικων μας εχουν και τιτλους σπουδων και μαλιστα καποιοι κανουν και τους καθηγητες ΑΕΙ τα εργα τους δικαιωνουν απολυτηριο Δημοτικου?
      Τα πτυχια ΑΕΙ στην ελλαδα ειναι προιντα εμποριου, οχι γνωσεων.
      Η καθαριστρια θελει μεταπτυχιακο για να καθαρισει την βρομα που αφηνουν τα αξεστα παιδια σας?
      Ναι η μοναδικη εργασια που υπαρχει στην Ελλαδα ειναι χειρωνακτικη μονο,υπαλληλος καθαριοτητας σεβριτορος κοκ που δεν χρειαζεται καμια εκπαιδευση.
      Τωρα ζητανε Βιογραφικο και για διανομη φυλλαδιων γιατι ειναι σημαντικη εργασια.
      Οποιος εχει εναν τιτλο σπουδων με 4-5 ψαχνει να χωθει στο Δημοσιο.
      Οι αλλοι οι καλοι εφυγαν και θα φευγουν γιατι υπαρχει αξιπρεπης εργασια μονο εκτος Ελλαδας.

      Διαγραφή
  4. Unknown ελπίζω να μην τρολάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο σχόλιο θεωρείς ΤΡΟΛ?

      Διαγραφή
    2. Τα σχόλια του Unknown και του ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Γιατι δεν το λες με το ονομά τους τέλειος ηλίθιοι και προσπαθείς να το πεις ευγενικά, στα γουρούνια της κοινωνίας μας?

      Διαγραφή
  5. ΜΙΣΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΠΟΛΗ. Κατακαϊμένη Αρτέμιδα τι σου μελλε να πάθεις λέει το τραγούδι. Πολλές φανφάρες για το τίποτα. Βραβεια για το περιβάλλον μπλα μπλα μπλα. ΠΟιος τα δίνει? κανένας επίσημος φορέας αλλά μια ιδιωτική εταιρεία που οργανώνει συνέδρια. Τι βραβεία? *Αξιοποίηση & Προστασία Πολιτισμικών & Φυσικών Πόρων στην παράκτια ζώνη , τι έγινε δηλαδή και δεν το καταλαβαμε. Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν θέματα όπως εργα πρασίνου, ποδηλατόδρομοι, εργα αναψυχής, εργα σταθμευσης , τι έγινε απο αυτά ? ΤΙΠΟΤΑ.

    Στην κατηγορία Α.6 Πολιτισμός & Τουρισμός
    Α.6.4 Προστασία, προβολή και ανάδειξη μουσείων, πινακοθηκών, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων ΥΠΆΡΧΟΥΝ A.6.1 Σχεδιασμός και δημιουργία συστήματος διαχείρισης πολιτιστικών υποδομών

    A.6.2 Ανάπτυξη ηλεκτρονικού τοπικού τουριστικού οδηγού

    A.6.3 Ανάπτυξη mobile εφαρμογών τουριστικού περιεχομένου

    A.6.4 Προστασία, προβολή και ανάδειξη μουσείων, πινακοθηκών, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων με εικονικές περιηγήσεις

    A.6.5 Ψηφιοποίηση περιεχομένου μουσείων για δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού αποτυπώματος
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ? Εκτός του Ι ΝΑΟΎ ΤΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΑΝΟ ΒΛΑΠΤΕΙ. Οι πολίτες που ζουν καθημερινά τη μιζέρια τι να πουν. Οι επαγγελματίες τι να πουν? ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξερουμε οτι εισαι σκυλακι της Αννας, αλλα αυτα που γραφεις δεν την κανουν αξια για Δημαρχο.
    ΔΗΜΑΡΧΟ κανονικο θελουμε, οχι μια ΜΟΥΦΑ ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΣΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΠΟΛΗ Πραγματικά με διασκεδάζουν απαντήσεις σαν τη δική σου. Προτάσεις έχεις? Μάλλον όχι. ΔΕν πρόκειται να συρθώ σε ανούσιες συζητήσειςουτε να απολογηθώ. Η λύση είναι Δήμαρχος από Αρτέμιδα αλλιώς ξεχάστε την. Βούθουλας θα γίνει τώρα και με το ΚΕΛ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου