Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ποια πόλη σας δίνει δωρεάν μπίρα και παγωτό αν... κάνετε ποδήλατο;


Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο στήριξης της «πράσινης» μετακίνησης
Με τον πιο δελεαστικό τρόπο αποφάσισε μία ιταλική πόλη να δώσει κίνητρα στους κατοίκους της να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να επιλέξουν, πιο εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο.

Έτσι, όσοι επιλέγουν, στην Μπολόνια, να πάνε στη δουλειά τους ή να κάνουν τη βόλτα τους με ποδήλατο ανταμείβονται με μια σειρά από παροχές, όπως για παράδειγμα μια μπύρα, ένα παγωτό ή ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο.

Η κίνηση αυτή της Μπολόνια γίνεται στο πλαίσιο στήριξης της «πράσινης» μετακίνησης.

Πώς λειτουργεί το «πρόγραμμα ανταμοιβής»

Το πρόγραμμα ονομάζεται Bella Mossa, και είναι μια ιδέα του Μάρκο Αμαντόρι. Στο πλαίσιό του όσοι επιλέξουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο γκαράζ και να μετακινηθούν με ποδήλατο, με τα πόδια ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανταμείβονται με πόντους, οι οποίοι τους εξασφαλίζουν μια σειρά από δωρεάν παροχές.

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να «κατεβάσουν» στο κινητό τους την σχετική εφαρμογή, να καταχωρήσουν σε αυτήν τον «πράσινο» τρόπο μετακίνησής τους και τη διαδρομή τους και στη συνέχεια θα εξαργυρώσουν τους πόντους που θα μαζέψουν με μία από τις παρεχόμενες προσφορές.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 100 τοπικές επιχειρήσεις στις οποίες οι πολίτες μπορούν να «εξαργυρώσουν» τους πόντους που μαζεύουν για την οικολογική τους συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου