Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Συντάξεις: Δίνουν αναδρομικά έως και 466 ευρώ στις επικουρικές


Η κυβέρνηση επιστρέφει ποσά από τις παράνομες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις
200.000 συνταξιούχων - Ποια είναι τα τελικά ποσά των αναδρομικών
Αναδρομικά που κατά μέσο όρο θα φτάνουν τα 260 ευρώ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 200.000 συνταξιούχων σε 23 επικουρικά ταμεία στις 2 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος η λίστα με τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας από την ΗΔΙΚΑ. Τα ποσά για όλα τα ταμεία έχουν μετρηθεί εκτός από ΟΤΕ, ΑΤΕ, ΕΤΒΑ και ΕΛΤΑ.


Υπάρχει ωστόσο εκτίμηση που είναι οριστική. Στους συνταξιούχους της ΑΤΕ για π.χ για τεχνικούς λόγους τα αναδρομικά θα πιστωθούν σε δυο δόσεις (η μια στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη στις 10 Αυγούστου).

Το πιο μεγάλο ποσό αναδρομικών ανήκει σε συνταξιούχους από το επικουρικό της ΑΤΕ με περίπου 1.300 ευρώ μικτά και 1.040 ευρώ καθαρά μετά το φόρο.


Τα αναδρομικά που επιστρέφονται αφορούν τις διαφορές από τις παράνομες μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου. Το διάστημα των επιστροφών αφήνει απέξω δυο μήνες παράνομων μειώσεων καθώς τα ποσά που θα πληρωθούν είναι από τον Αύγουστο του 2016 έως και τον Απρίλιο του 2018, όμως, οι μειώσεις είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2016.

Αναλυτικά οι πίνακες:


1-2


ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΑ 23 ΤΑΜΕΙΑ



2-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου