Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Κρήτη: Θαλάσσια ρύπανση στον Καρτερό - Απαγορεύτηκε η κολύμβηση


Η κολύμβηση απαγορεύτηκε σε 200 μέτρα πλάτος στην συγκεκριμένη παραλία -
Η εισήγηση έγινε από τους επόπτες υγείας που πήγαν στην περιοχή
Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στην παραλία Φλώριδα στον Καρτερό Ηρακλείου εξαιτίας της θαλάσσιας ρύπανσης που προκλήθηκε προχθές το βράδυ στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη έπειτα από το πόρισμα και την εισήγηση από τους επόπτες δημόσιας υγείας.
«Η κολύμβηση απαγορεύτηκε σε 200 μέτρα πλάτος στην συγκεκριμένη παραλία. Η εισήγηση έγινε από τους επόπτες υγείας που πήγαν στην περιοχή – μετά από καταγγελία του λιμενικού – και έκαναν αυτοψία παίρνοντας δείγματα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Κουκιαδάκης.

Μάλιστα, ήδη στην παραλία έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που αναγράφεται “Απαγορεύεται η κολύμβηση” προς ενημέρωση των λουόμενων.


FLORIDA1
FLORIDA
FLORIDA2


Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εξετάσεις των δειγμάτων και αναλόγως τα αποτελέσματα θα αρθεί ή θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε την συγκεκριμένη θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Όπως πρώτο έγραψε το cretapost, όλα συνέβησαν προχθές το βράδυ όταν διαπιστώθηκε πως στο ρυάκι που βρίσκεται στην περιοχή υπήρχαν διάφορα απορρίμματα που ρύπαιναν τον ποταμό.

Αυτό είναι το σημείο όπου πέρασαν τα λύματα από τον ποταμό στην θάλασσα με αποτέλεσμα την ρύπανσή της.Αυτό είναι το σημείο όπου πέρασαν τα λύματα από τον ποταμό στην θάλασσα με αποτέλεσμα την ρύπανσή της.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού σώματος για μία πρώτη αυτοψία. «Εξαιτίας του σκότους δεν ήταν εφικτό να εντοπίσουμε την αιτία της ρύπανσης και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας μεταβήκαμε στο σημείο ώστε να πάρουμε δείγμα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής.

Αρχικά η αιτία της ρύπανσης φαινόταν πως προερχόταν από το αμαξοστάσιο του δήμου που υπάρχει στην περιοχή ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


FLORIDA-LYMATA
RYPANSH-KARTEROS3


Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του λιμενικού καθώς και στελέχη της διεύθυνσης υγείας που ερευνούν την υπόθεση με τα… βλέμματα να έχουν στραφεί αυτήν την ώρα σε κτήρια που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λουόμενος που συχνάζει στην συγκεκριμένη παραλία, μιλώντας στο cretapost, ανέφερε πως είχε και ο ίδιος αντιληφθεί την ρύπανση ωστόσο από τις εκβολές του ποταμού δεν έφευγαν απορρίμματα αλλά όμβρια λύματα.

Απαντήσεις σε όλα αυτά αναμένονται να δώσουν οι εξετάσεις στα δείγματα που έχουν πάρει οι αρχές και εξετάζονται στα ειδικά εργαστήρια.

Πηγή: Cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου