Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Γεννήθηκαν τα πρώτα δίδυμα Πάντα από γονείς που ζουν σε αιχμαλωσία

Η Τσάο Τσάο, 16 ετών, γέννησε τα δίδυμα πάντα την περασμένη Τετάρτη στην βάση Χεταοπίνγκ στη Γουολόνγκ, με το αρσενικό να ζυγίζει 215 γραμμάρια και το θηλυκό 84 γραμμάρια, δήλωσε ο Γου Νταϊφού, διευθυντής της βάσης
Ένα αρσενικό και ένα θηλυκό πάντα γεννήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην κινεζική επαρχία Σετσουάν, με τον ένα γονιό να ζει στην άγρια φύση και τον άλλο σε συνθήκες αιχμαλωσίας, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το κινεζικό κέντρο έρευνας για τα γιγάντια πάντα.

Η Τσάο Τσάο, 16 ετών, γέννησε τα δίδυμα πάντα την περασμένη Τετάρτη στην βάση Χεταοπίνγκ στη Γουολόνγκ, με το αρσενικό να ζυγίζει 215 γραμμάρια και το θηλυκό 84 γραμμάρια, δήλωσε ο Γου Νταϊφού, διευθυντής της βάσης.

Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη στη φύση τον Φεβρουάριο πριν τη φετινή περίοδο ζευγαρώματος και άρχισε να εμφανίζει σημάδια εγκυμοσύνης στα τέλη Ιουνίου.

Πρόκειται για το πρώτο ζευγάρι διδύμων που γεννιούνται από γονείς που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και στην άγρια φύση, γεγονός που αποτυπώνει την πρόοδο της Κίνας να ενισχύσει τη γενετική ποικιλομορφία του πληθυσμού που ζει σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Η Τσάο Τσάο, που διασώθηκε από την άγρια φύση το 2002, έχει μεγαλώσει σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Στις 31 Ιουλίου του 2017, γέννησε ένα αρσενικό πάντα, το πρώτο στον κόσμο με γονείς που ζούσαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και στην άγρια φύση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου