Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Στιβ Μπάνον: Ο πρώην «εξ απορρήτων» του Τραμπ: θέλει να οδηγήσει σε... παράλυση την ΕΕ!

Η οργάνωση «The Movement» ελπίζει ότι θα μπορέσει να εκλέξει έναν επαρκή αριθμό ευρωβουλευτών, προκειμένου να διαταράξει τη λειτουργία ή ακόμα και να οδηγήσει στο κλείσιμο του Ευρεωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν - Τι δηλώνουν ο ίδιος και στενός συνεργάτης του στο Reuters
Ο Στιβ Μπάνον, ο πρώην υπεύθυνος πολιτικής στρατηγικής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με έναν στενό συνεργάτη του, δημιούργησαν μια πολιτική οργάνωση, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες και θα στοχεύει στο να υπονομεύσει και εν τέλει να οδηγήσει σε παράλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή την πραγματικά απίστευτη παραδοχή έκαναν και οι δύο, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters!

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων και σε μηνύματα e-mail, ο Μπάνον και Ραχίμ Κάσαμ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας του Βρετανού ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ και νυν «υπαρχηγός» του Μπάνον, επιβεβαίωσαν ότι το κίνημα αυτό, το «The Movement», ήδη λειτουργεί και προσλαμβάνει συνεργάτες.

«Το The Movement θα είναι το γραφείο πληροφοριών για το λαϊκιστικό, εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο να παράσχουμε βοήθεια σε πρόσωπα ή ομάδες σχετικά με ζητήματα όπως η εθνική κυριαρχία, ο έλεγχος των συνόρων, η απασχόληση, μεταξύ άλλων» επισήμανε ο Κάσαμ. «Αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε την έδρα της εταιρείας μας στα περίχωρα των Βρυξελλών, διότι εκεί χτυπά η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πιο μοχθηρής δύναμης εναντίον της δημοκρατίας των εθνών κρατών στη Δύση, σήμερα».

«Η οργάνωση είναι ήδη ένα οργανωμένο ίδρυμα με δομή, με έναν σημαντικό ετήσιο προϋπολογισμό και ξεκινήσαμε ήδη να προσλαμβάνουμε προσωπικό» συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ίδρυμα.

Ο Στιβ Μπάνον, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το Λονδίνο και συναντήθηκε με τον Νάιτζελ Φάρατζ και τον Λουί Αλιό, στενό συνεργάτη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, περιέγραψε τον οργανισμό που συστήνει ως ένα «λαϊκιστικό σχέδιο», που στοχεύει να πυροδοτήσει τη «μετατόπιση μιας τεκτονικής πλάκας στην Ευρώπη».

«Οι ευρωεκλογές του επόμενου έτους θα είναι ένα μεγάλο τεστ τόσο για τους ευρωσκεπικιστές όσο και τους μεταρρυθμιστές και το Κίνημα βρίσκεται εκεί που εφάπτονται αυτοί οι δύο σκοποί» εξήγησε ο Κάσαμ. «Το πολιτικό κατεστημένο εργάστηκε με τη βοήθεια αμέτρητων μη κυβερνητικών οργανώσεων για δεκαετίες, το ένα χέρι νίβει το άλλο. Νιώσαμε ότι είναι καιρός να συσταθεί μια οργάνωση που θα σταθεί στο πλευρό των απλών πολιτών, αντί των προσωπικών συμφερόντων, (των συμφερόντων) των μεγάλων επιχειρήσεων και των λόμπι στην Ευρώπη» επισήμανε.

Ο Μπάνον και ο Κάσαμ επιβεβαιώνουν ότι το σχέδιό τους είναι να χρησιμοποιήσουν το νέο κίνημα, για να οργανώσουν τη μαζική προσέλευση των εθνικιστών και λαϊκιστών ψηφοφόρων στις προσεχείς ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι συνήθως μικρή και ο Μπάνον σημείωσε ότι ο ίδιος και η οργάνωσή του ελπίζουν πως, με το να κινητοποιήσουν τις τοπικές ευρωσκεπτικιστικές και αντιευρωπαϊκές ομάδες, θα μπορέσουν να εκλέξουν έναν επαρκή αριθμό ευρωβουλευτών, προκειμένου να διαταράξουν τη λειτουργία τους ή ακόμα και να οδηγήσουν στο κλείσιμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια του Στιβ Μπάνον, ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Επιτροπή τις σημειώνει, χωρίς ωστόσο να κάνει άλλο σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου