Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Νόμισμα του 1913 θα πουληθεί μεταξύ τριών και πέντε εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία


Το Eliasberg 1913 Liberty Head Nickel είναι ένα από τα μόλις πέντε νομίσματα των 5 σεντς που κυκλοφόρησαν την εποχή εκείνη
Κυκλοφόρησε πριν από 105 χρόνια, το 1913 και η αξία του ήταν 5 σεντς. Το 2018 θεωρείται μοναδικό και η αξία του εκτιμάται από τρία έως πέντε εκατ. δολάρια!

Το Eliasberg 1913 Liberty Head Nickel θεωρείται από τους ειδικούς ως το απόλυτο συλλεκτικό κομμάτι, καθώς διαθέτει μία μεγάλη ιδιαιτερότητα. Είναι το ένα από τα μόλις πέντε νομίσματα που βγήκαν στην αμερικανική αγορά!

Τα δε υπόλοιπα τέσσερα, βρίσκονται ήδη στην κατοχή συλλεκτών και μουσείων, γεγονός που το καθιστά ως το μοναδικό που είναι διαθέσιμο.

Το Eliasberg 1913 Liberty Head Nickel πήρε το όνομά του από τον τραπεζίτη και διάσημο συλλέκρτη νομισμάτων, Louis E. Eliasberg Sr., ο οποίος το απέκτησε το 1948.

Το πολύτιμο νικελένιο νόμισμα θα βγει σε δημοπρασία από τις 14 Αυγούστου, έως τις 18 του ίδιου μήνα, στην Παγκόσμια Έκθεση Χρημάτων της Αμερικανικής Νομισματικής Εταιρείας, η οποία θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο της Πενσυλβάνια, στη Φιλαδέλφεια.

Αρχικώς το νόμισμα περιήλθε στην κατοχή της οικογένειας του Dr. William Morton-Smith, ο οποίος ήταν γνωστός συλλέκτης στην εποχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου