Χθες το πρωί πήγα στην αγαπημένη μου φρουταγορά για να προμηθευτώ φρούτα και λαχανικά.
Όταν πήγα σπίτι να τα πλύνω, ειδικά το μαρούλι που θέλει πολύ καλό πλύσιμο, διαπίστωσα ότι έβγαζε πολύ χώμα (λογικό) και το έκανα τουλάχιστον 5 νερά για να είναι καθαρό.
“Πόσα φυτοφάρμακα να έχουν όλα αυτά”; Αναρωτήθηκα κι επειδή ότι μου μπαίνει στο μυαλό θέλω να το λύσω, μπήκα να διαβάσω ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα και ποια τα λιγότερα φυτοφάρμακα.
Στάθηκα τυχερή γιατί έπεσα πάνω σε μεγάλη έρευνα μη κερδοσκοπικού οργανισμού, “Enviromental Working Group”.
Αυτά τα είναι λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα
- Σέλερι
- Σπανάκι
- Κόκκινες πιπεριές
- Αγγούρια
- Ντομάτες τύπου cherry (ντοματίνια)
- Αυτά είναι τα λαχανικά με τα λιγότερα φυτοφάρμακα
- Αβοκάντο
- Καλαμπόκι
- Λάχανο
- Αρακάς κατεψυγμένος
- Σπαράγγια
- Κρεμμύδια
- Μελιτζάνες
- Κουνουπίδι
- Γλυκοπατάτες
- Μήλα
- Ροδάκινα
- Νεκταρίνια
- Φράουλες
- Σταφύλια
- Ανανάς
- Μάνγκο
- Ακτινίδια
- Γκρέιπφρουτ
- Πεπόνι
Επειδή ο οργανισμός μας έτσι κι αλλιώς είναι επιβαρυμένος από τη μόλυνση και το άγχος που καθημερινά εισχωρεί μέσα μας, δε θέλω πράγματα που μπορώ να αποφύγω, να τα παραβλέπω.
Η διατροφή είναι το Α και το Ω και σου χαρίζει υγεία που δεν υπάρχει πιο πολύτιμο αγαθό. Γι’ αυτό πρόσεξε καλά τι αγοράζεις και από πού, εκτός αν είσαι τυχερή/τυχερός κι έχεις δικά σου προϊόντα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου