Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Bild: Οι Έλληνες επιβάρυναν τη Γερμάνια με 52,1 δισ. ευρώ


Η ελάφρυνση του χρέους είναι στην πραγματικότητα «ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας
για την Ελλάδα»

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το τρίτο ελληνικό πακέτο βοήθειας, η γερμανική εφημερίδα «Bild» κάνει έναν απολογισμό για τα χρήματα που έχουν δαπανήσει έως τώρα οι Ευρωπαίοι για την ελληνική διάσωση και το ποσό που αντιστοιχεί στους Γερμανούς φορολογούμενους.

Όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα, από τα συνολικά 333,7 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανήσει οι Ευρωπαίοι για την οικονομική διάσωση της χώρας μας, οι Γερμανοί έχουν επιβαρυνθεί με το ποσό των 52,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.


H εφημερίδα «Bild» επικαλείται τη μελέτη του καθηγητή Οικονομίας, Ντιρκ Μάγιερ από το Πανεπιστήμιο «Helmut Schmidt» του Αμβούργου.

«Το τεράστιο ποσό που έχει λάβει η Ελλάδα προέρχεται από τα προγράμματα ενίσχυσης των χωρών του ευρώ», διευκρινίζεται στη μελέτη του Γερμανού οικονομολόγου.


Η Αθήνα έχει λάβει συνολικά 272,7 δισεκατομμύρια ευρώ ως «επιδοτούμενα δάνεια» με τη βοήθεια των χωρών του ευρώ. Η τελευταία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ανέρχεται σε 47,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ντιρκ Mάγιερς,η ελάφρυνση του χρέους είναι στην πραγματικότητα «ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο οικονομολόγος Ντιρκ Μάγιερ, έχει ταχθεί υπέρ της διαίρεσης της Ευρωζώνης σε ευρώ του Βορρά και του Νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου