Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Για διακοπές στη... Νότια Μακεδονία ο Ζάεφ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Στη Χαλκιδική με τη σύζυγό του και συνεργάτη του - Διακριτική αλλά στενή φύλαξη από
Ελληνες αστυνομικούς - Αγνωστο αν βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιθέας ή στο Παλιούρι - Πληροφορίες τον ήθελαν να διανυκτερεύει σε κάμπινγκ

Στη Χαλκιδική για μία θερινή απόδραση από τις πολιτικές του υποχρεώσεις βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως μετέδωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός του κράτους των Σκοπίων μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μετά των συζύγων τους θα διανυκτερεύσουν σε κάμπινγκ στην Κασσάνδρα, από όπου αναμένεται να αποχωρήσουν αύριο αργά το μεσημέρι.


Η επίσκεψη είναι αυστηρά ιδιωτική, χωρίς να έχουν προγραμματιστεί επαφές πολιτικής φύσης. Η είσοδος του κομβόι στη χώρα μας έγινε μέσω του τελωνείου των Ευζώνων, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η περιοχή τελεί υπό διακριτική αλλά στενή φύλαξη και Ελλήνων αστυνομικών, για να μην γίνει αντιληπτή η εκεί παρουσία του πρωθυπουργού των Σκοπιών από το φόβο μη τυχόν και προκληθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες και επεισόδια, ενώ σε επιφυλακή, αλλά σε ικανή απόσταση από τον τόπο διαμονής του, βρίσκεται και διμοιρία των ΜΑΤ.

Με αυτή την έννοια το γεγονός ότι διέρρευσε η πληροφορία ότι θα μείνει σε κάμπινγκ δεν είναι και κάτι 100% αξίοπιστο. Πληροφορίες θέλουν τον Ζάεφ να μένει ή στην Καλλιθέα ή στο Παλιούρι, κάτι που στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ουδείς επιβεβαιώνει.


Η βίλα των συγγενών του Ζάεφ στα Νέα Μουδιανιά Χαλκιδικής 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Ζάεφ διαθέτει εξοχικό στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής αν και το ακίνητο των 300 τ.μ. φαίνεται να ανήκει σε συγγενικά του πρόσωπα. Όπως μάλιστα έγραφαν   ΜΜΕ των Σκοπίων δημοσιεύοντας φωτογραφίες του ακινήτου, ο πρωθυπουργός Ζάεφ πραγματοποιεί στη βίλα της Χαλκιδικής -και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα- πριβέ ραντεβού με αξιωματούχους, φίλους και συνεργάτες του

Την αγορά του ακινήτου από συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού των Σκοπίων είχε επιβεβαιώσει στο «ΘΕΜΑ» η συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια για την επίμαχη αγοραπωλησία, Αικατερίνη Μπεχτσή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ακίνητο αγοράστηκε με τρία συμβόλαια και ότι δεν ευσταθούν όσα αναφέρουν αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στα Σκόπια για το τελικό κόστος των 300.000 ευρώ. «Αναφέρουν πως αγοράστηκε οικία 170 τ.μ. για 20.000 ευρώ, ενώ πρόκειται για τρία διαφορετικά συμβόλαια τελικά. Αυτές είναι οι τιμές στην περιοχή. Εγώ ξέρω ό,τι γράφω στο συμβόλαιό μου. 

Οι μεσίτες ξέρουν τις τιμές καλύτερα. Αυτό το σπίτι δεν είναι του ίδιου του πρωθυπουργού των Σκοπίων, αλλά συγγενικού του προσώπου. Στη Νέα Ποτίδαια, στην περιοχή των Μουδανιών, είναι μια ολόκληρη οικοδομή με τρία διαμερίσματα, γι’ αυτό συντάχθηκαν και τρία συμβόλαια. Εγώ ανέλαβα να κάνω τα συμβόλαια. Και κανένας δεν το γνώριζε. Τώρα τα βγάζουν στη φόρα πιθανότατα αυτοί που τον κυνηγούν», λέει και συμπληρώνει: «Είναι πολύ καλό και ενδιαφέρον που έρχονται ξένοι στην περιοχή μας και αγοράζουν και μπορούμε να κινηθούμε μέσα στην κρίση. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους αλλά και από Τούρκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου