Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση-σοκ για τη Μέρκελ: Κάτω από το 30% η συμμαχία του CDU-CSU

«Χαστούκι» για την Καγκελάριο και τον Βαυαρό εταίρο της Ζεεχόφερ μετά τη διαμάχη τους για το προσφυγικό

Δημοσκόπηση-σοκ για τη Μέρκελ και τους Βαυαρούς εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Εσωτερικών να χρεώνονται την αποτυχία της γερμανικής κυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση - οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU)- έπεσε κάτω από το 30%.

Για πρώτη φορά μετά την αποτυχία της δημιουργίας ενός «συνασπισμού Τζαμάικα» το φθινόπωρο του 2017, τα δύο κόμματα ολισθαίνουν κάτω από το όριο των 30%,όπως σχολιάζουν τα γερμανικά περιοδικά «Spiegel» και «Focus».

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε 11.900 άτομα, από το ινστιτούτο Civey, το κόμμα της Μέρκελ και το κόμμα του Χριστιανοκοινωνιστή, Χορστ Ζεεχόφερ αποσπούν μόνο το 29,8%.

Το τρίτο κόμμα στον «μεγάλο συνασπισμό» (Groko) της Γερμανίας, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ,εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένο με ποσοστό 17,7%.

Aκολουθεί το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «AfD» (Eναλλακτική για τη Γερμανία) με 16,1%.Την ίδια ώρα, το κόμμα των Πρασίνων αποσπά 12,7%, η Αριστερά «Die Linke» 10,1% ενώ το κόμμα «Ελεύθεροι Δημοκράτες» υπό την ηγεσία του Κριστιάν Λίντνερ παραμένει μονοψήφιο (8,7%).

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει τις περισσότερες αρμοδιότητες στην ευρωπαϊκή πολιτική;» το 33,3% απάντησε πως υπεύθυνη είναι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU και CSU). Για το 17,3% των ερωτηθέντων το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών είναι κυρίως αρμόδιο για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου