Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Διχάζει η πολιτική Μακρόν να αυξήσει τον πληθυσμό των σαρκοβόρων ζώων


Διατρανώνει την αντίθεσή της η Εθνική Ομοσπονδία Κτηνοτροφίας της Γαλλίας
Είναι εφικτή η συνύπαρξη λύκων και προβάτων; «Σε καμία περίπτωση», επισημαίνει η Εθνική Ομοσπονδία Κτηνοτροφίας της Γαλλίας διατρανώνοντας την αντίθεσή της στη νέα πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει τον πληθυσμό των σαρκοβόρων ζώων έως το 2023.

Ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος, την ίδια ώρα όμως αποτελεί σοβαρή απειλή για τα κοπάδια των Γάλλων κτηνοτρόφων.

«Ο στόχος της ομοσπονδίας είναι να φέρει σε επαφή και να στηρίξει τους αγρότες, τα κοπάδια των οποίων έχουν πέσει θύματα των επιθέσεων από λύκους και αρκούδες για αποκτήσουν δύναμη εναντίον της κυβέρνησης»,δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μελανί Μπρουνέ,συμπρόεδρος της ομοσπονδίας.

Σήμερα η Γαλλία διαθέτει περίπου 360 λύκους. Το κυβερνητικό σχέδιο του Μακρόν αποσκοπεί να αυξήσει τον πληθυσμό τους σε 500 έως το 2023.

Σύμφωνα με τη γαλλική Εθνική Ομοσπονδία Κτηνοτροφίας,«το 92% των κοπαδιών στα οποία επιτίθενται οι λύκοι είχαν τουλάχιστον δύο προστατευτικά μέτρα (φράχτη, σκύλοι φρουράς ).

Μέχρι τώρα, στη χώρα του Μακρόν επιτρεπόταν το κυνήγι λύκων σε μέρη όπου τα πρόβατα κινδύνευαν από την ταχύτατη αύξηση του αριθμού αυτών των σαρκοφάγων ζώων,σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Η γαλλική κυβέρνηση συμβούλευε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πυροβολούν προειδοποιητικά στον αέρα κοντά στις φάρμες τους για να «ενημερώνουν» τους λύκους να μείνουν μακριά.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση των Παρισίων ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στον πληθυσμό των λύκων να αυξηθεί κατά 40% παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των αγροτών σε ορεινές περιοχές που ανησυχούν για τα κοπάδια τους.Αυτή η νέα πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης θα επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των λύκων από 360 που είναι σήμερα σε 500 έως το 2023, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η κίνηση αυτή της γαλλικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών στα βουνά των Άλπεων και των Πυρηναίων που παραπονιούνται ότι οι επιθέσεις στα ζώα τους προκαλούν σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Οι λύκοι τρώνε από δύο έως τέσσερα κιλά κρέατος την ημέρα κατά μέσο όρο.Συνολικά 10.000 πρόβατα σκοτώθηκαν στην περιοχή των Άλπεων το 2016, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες της περιφερειακής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου