Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Κινέζικη «απόβαση» σε αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Κινέζικη «απόβαση» σε αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Κινέζικη εταιρεία εξαγόρασε το περιφερειακό αεροδρόμιο Χάαν της Φρανκφούρτης. To περιφερειακό αεροδρόμιο Χάαν της Φρανκφούρτης εξαγόρασε η κινεζική εταιρεία Shanghai Yiqian Trading Company.
Το μεγαλύτερο μερίδιο του αεροδρομίου, που είναι ζημιογόνο, ανήκει στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου και η εκποίησή του αποφασίστηκε με στόχο να δοθεί ώθηση στη μελλοντική ανάπτυξη του αεροδρομίου, όπως σημείωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Ρότζερ Λέβεντς.




Οπως έγινε γνωστό, η τοπική κυβέρνηση πούλησε το μερίδιό της (82,5%) έναντι ενός «χαμηλού διψήφιου αριθμού» εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο πλειοδοτικού διαγωνισμού. Το αεροδρόμιο είχε περιέλθει ουσιαστικά στην κυριότητα του κρατιδίου από την Fraport το 2009, έναντι του συμβολικού τιμήματος του 1 ευρώ. Στον ίδιο επενδυτή, την κινεζική εταιρεία, αναμένεται να μεταβιβάσει το ποσοστό του 17,5% που κατέχει στο αεροδρόμιο το κρατίδιο της Έσσης, καθώς όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Οικονομικών, απομένουν να διευθετηθούν λεπτομέρειες: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία», είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος της Shanghai Yiqian Trading Company είναι να δώσει νέα πνοή στην επιβατική και εμπορική δραστηριότητα του αεροδρομίου Φρανκφούρτης-Χάαν, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από low cost αεροπορικές εταιρείες.  Η κινεζική εταιρία σκοπεύει να προσελκύσει σειρά συνεργαζόμενων ασιατικών επιχειρήσεων.

Το μικρό αεροδρόμιο, που βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ. περίπου από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σημειώνει εδώ και χρόνια απώλειες εκατομμυρίων με το πλέον ζημιογόνο κομμάτι των δραστηριοτήτων του να αφορά το εμπόριο: ο όγκος των μεταφερόμενων προϊόντων μέσω του Χάαν μειώθηκε κατακόρυφα το 2015 κατά 39,9%. Ο αριθμός των επιβατών αντίθετα πέρσι κατέγραψε αύξηση κατά 9%, φτάνοντας τους  2,67 εκατομμύρια επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου