Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: Το ΣΚΟΤΕΙΝΌ Βασίλειο του Δημαρχείου

Πρώτη Δημοσίευση: 4.6.2016
Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, φασαρίες και αντεγκλήσεις αρχίζουν σιγά σιγά οι θεσμοί του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος να δραστηριοποιούνται. 
Φυσικά, δεν εννοώ την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και της συμπολίτευσης, οι οποίοι έχουν εκτροχιαστεί και κάνουν οτιδήποτε θεωρούν χρήσιμο μόνο για τον εαυτό τους. 
Εννοώ τις θεσμοθετημένες και ελεγκτικές αρχές του Δήμου, οι οποίες μαζί με τους Δημοτικούς υπαλλήλους κάνουν έναν σκληρό και ευσυνείδητο  αγώνα, πάντα με
προσωπικό κόστος, αφού  μόνο αυτοί έρχονται σε προσωπική επαφή με τους Δημότες Παραβάτες. Μάχονται για την επικράτηση της θεσμοθετημένης τάξης σε αυτόν το πολύπαθο Δήμο, κάτι που όμως φαίνεται ακατόρθωτο με τις πράξεις και αποφάσεις των Δημοτικών αρχόντων!!!




Η κατάσταση έχει πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις τις οποίες περιγράφω σε άρθρα μου, μια και αυτό είναι το μόνο μέσον που μου απέμεινε (το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταντήσει "ερασιτεχνικό θεατράκι" της ΝΕΑ ΕΠΟΧΗΣ).
Ένα από αυτά τα άρθρα ανάγκασε ακόμη και τον Συμπαραστάτη του Δημότη να επέμβει, με «Αυτεπάγγελτη παρέμβαση - Διερεύνηση βασιμότητας περί ορθής ή όχι διαγραφής χρηματικών προστίμων», στα πεπραγμένα της ΕΠΟΙΖΩ και συγκεκριμένα για τα πρόστιμα που διεγράφησαν και χαρίστηκαν -απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.  Αποφάσεις που ακύρωσαν το έργο των Δημοτικών Υπαλλήλων που με κόπο δυσκολίες και προσωπικύ κόστος,  προσπαθούν να τηρήσουν τα ελάχιστα,  για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, με έγγραφό του ζητάει να του «παραθέσουν το συντομότερο δυνατόν πραγματικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία» που οδήγησαν σε διαγραφές προστίμων για λύματα και σκουπίδια στον δρόμο.
Είναι απίστευτο πως Δημοτικοί Σύμβουλοι,  με προτροπή Αντιδημάρχων, διαγράφουν πρόστιμα με μια μονοκονδυλιά, με το έτσι θέλω,  κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που τους έδωσαν οι δημότες,  προς ιδίον όφελος,δηλαδή για την προσωπική τους  μικροπολιτική προβολή-Ψηφοθηρία-Λάδωμα?

Δεν είναι μόνο ότι διαγράφουν πρόστιμα αλλά ενισχύουν την ανομία και συγκάλυψη, αυτόφωρων βεβαιωμένων παραβάσεων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Με αυτή την τακτική ακυρώνουν μια ολόκληρη υπηρεσία του Δήμου και την αποδυναμώνουν αφού αμφισβητείται η κρίση τους για τόσο οφθαλμοφανώς παράνομες πράξεις.  
Έχει φτάσει ο Συμπαραστάτης του Δημότη, να ΔΕΧΕΤΑΙ  περισσότερες καταγγελίες για παραβάσεις και από την ΓΑΔΑ, κάτι που δείχνει ότι το πρόβλημα μεγαλώνει και δεν διορθώνεται με την ανοχή  και την συνενοχή της Δημοτικής Αρχής.

Οι συνάδελφοί μου, Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είμαστε σε αυτή την θέση για να είμαστε αρεστοί. Όποιος θα ήθελε να είναι "αρεστός" έπρεπε να πάει στα καλλιστεία ή στο X-Factor και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Ο ρόλος μας είναι η διασφάλιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου. Κοινωνικό σύνολο δεν είναι οι 5 ψήφοι του θρασύ που ρίχνει τις ακαθαρσίες του στον δρόμο,  αλλά είναι οι υπόλοιποι 30.000 που αναγκάζονται να υποφέρουν και να υποκύψουν στις πιέσεις για να δεχθούν το ΚΕΛ.

Οι κλειστές πόρτες στις αίθουσες συνεδριάσεων δεν μπορούν να εμποδίσουν την δυσοσμία. Οι αποφάσεις τους δεν μένουν κρυφές από τον κόσμο. Δεν ζούμε πια στους σκοτεινούς αιώνες. Η πληροφορία "τρέχει" και όλα είναι φανερά σε όλους.

Ως πότε, όλοι εμείς που θέλουμε να ζούμε σε μια καθαρή και όμορφη πόλη με ανθρώπινες συνθήκες, θα είμαστε μειοψηφία, θα μιλάμε στο κενό και θα είμαστε γραφικοί?????????????

8 σχόλια:

  1. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ5 Ιουνίου 2016 στις 12:16 μ.μ.

    Εχεις αρχισει κ ξηλωνεις την φλοκατη.Το Γιατρουδακι το ξεσκισες εγραψες οτι με τον Απατεωνα Ψευτοδημαρχο αρπαξαν το μυριο απο το ΚΗΦΗ κ δεν εδωσαν Φραγκο στην ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΗ πηγε το καρακατσουλιο κ εδωσε το Γιατρουδακι-Ψευτη-Μεσιτακο_Αρπαγα στον Εισαγγελεα που πουλησε με τον Απατεωνα Ψευτοδημαρχο το γηπεδο στην ΑΕΚ τον καλει ο εισαγγελεας μετα θα καλεσει τον αρχηγο της συμμοριας Μουγκομαρκο τωρα καρφωνεις το αλλο Αρχιλαμογιο τον κανονικο Δημαρχο τον Λαστιχα θα μεινει καποιος με δικαιωμα να βγει απο την φυλακη?Τι ζημια εκανες στην ΜΠΑΡΜΠΙ κ τον Συμβουλο της τον Αχθοφορο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ που βγηκες Δ.Συμβουλος ρε ΑΣΧΕΤΕ ειχανε κανονισει να βγει η ΑΝΝΑ με τις φιλεναδες της να παιξουν ρολοι πεντε χρονια και εσυ τα εχεις βγαλει ολα φορα παρτιδα σε εχει ακομα σκυλακι στο Μαντρι της η ΑΝΝΑ το αφεντικο σου η σε εδιωξε γιατι της χαλας αρπαχτες?Στο σχολειο που πηγες να χαλασεις ειναι να παιρνει μεριδιο κ ο μπαμπας της ΜΠΑΡΜΠΙ σε βλεπω στο χαντακι αυτοι ειναι μεγαλες συμμοριες ΕΧΘΡΟΙ μεταξυ τους αλλα αν πειραξει καποιος αλλος τα συμφεροντα τους ενωνονται ΟΛΟΙ μαζι να τον φανε.Πολλα ξεσκεπαζεις δεν σε βλεπω καλα για πολυ καιρο ακομα ειναι πολλα τα λεφτα για να σε αφησουν να μιλας ελευθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο, προσοχη τους εμπλεκομενους, τους διαπλεκόμενους και τους συνδιαλεγομενους. Καποιον γνωστο της πόλης μας που τόλμησε, τον απείλησαν ευθεως.
      Οι ανθρωποι είναι αδιστακτοι.

      Διαγραφή
  3. Δημοτικός Σύμβουλος εν ενεργεία υπό παραίτηση28 Ιουνίου 2016 στις 7:53 π.μ.

    Όνειδος το χτεσινό ΔΣ οι η κλίκα Δ.Μάρκου με αρχηγο τον πωλητή του γηπέδου Σ.Γιαννάτο "που τώρα στην κάρτα γράφει Πολιτικός ΟΧΙ Ιατρός" ζήτησε να κάνουμε ομαδική μήνυση στον Χ.Μαρλαντή γιατί μας είπε ότι ΟΛΟΙ μας είμαστε υπεύθυνοι για την κατάντια του Δήμου.Εμένα με πείραξε πολύ που έχει δίκιο και δεν θα ξανακατέβω υποψήφιος θα παραιτηθώ σύντομα και θα ζητήσω δημόσια συγνώμη απο τους ανθρώπους που με ψηφίζουν τόσα χρόνια δεν μπόρεσα να σταματήσω ούτε τους κλέφτες ούτε να αλλάξει προς το καλύτερο ο Δήμος απέτυχα οικτρά.Οταν μας το έλεγε ο Χ.Μαρλαντής εκείνη την ώρα θύμωσα πάρα πολύ ήθελα ακόμα και να τον χτυπήσω αλλά όταν ο Σ.Γιαννάτος ζήτησε από όλους μας να πάμε εναντίον του ενός ξύπνησα από την κομματική γραμμή αν θέλει και νομίζει ο Σωτήρης ας κάνει ότι θέλει έτσι και αλλιώς ότι θέλει κάνει πούλησε το γήπεδο μόνος του δεν ξέρω αν το είπε στον Δημήτρη τι σκοπεύει να κάνει αλλά από εμάς δεν ρώτησε κανένα το μάθαμε από τις εφημερίδες είναι πλέον ντροπή και προσωπική προσβολή να είσαι Δημοτικός Σύμβουλος σε μια τέτοια Δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7.53 Από όλα αυτά που είπαν εχτές , πάλι στον Γιαννάτο έκατσες ; Εσένα σ'αρέσει να σου λέει ο δικός σου Μαρλαντής,προς τον Κρόκο, βγάλε τον σκασμό ; Να χοροπηδάει γύρω γύρω δείχνοντας μια φωτογραφία από ενα δένδρο;Σου άρεσε να συζητάνε για άλλο θέμα και Ντελάκη ,Τσαντήλας να μιλάνε για κάτι άλλο ; Αν πυλήθηκε το γήπεδο απόδειξέ το και πώς αφού είσαι στην παράταξη δεν ήσουν στην συζήτηση των ομάδων με τον δήμαρχο; Σ'αρέσει που ο Μαρλαντής βρίζει τους υπαλλήλους αν διάβασες την επιστολή τους; Με ποιόν και δεν τα βάλανε εχτές, ;Επιδιώξανε το μπάχαλο γιατί φοβούνται την ώρα που θα μπουν οι μπολντόζες για τα έργα .Αυτό είναι και τέλος.Αμ αυτό το σούπερ της Ντελάκη ότι δεν θέλει ιδιώτες σε δημόσιους χώρους, πάει σε κόντρα με όλη την άποψη ΣΥΡΙΖΑ.Λιμάνια, Ελληνικό, αεροδρόμια δεν μπήκαν ιδιώτες και μάλιστα όχι Ελληνες ; Και καλά έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να διαλυθούν τα πάντα.Αλλά μπροστά στο μίσος τους για κάποια πρόσωπα, δεν ξέρουν τι λένε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που ταυτίζεται περισσότερο απ'όλους με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Δ.Μάρκου γι'αυτό τα ξεπουλά όλα τσάμπα

      Διαγραφή
  5. Δημοτικός Σύμβουλος εν ενεργεία υπό παραίτηση29 Ιουνίου 2016 στις 8:07 π.μ.

    Λέω να μην ανοίξω το στόμα μου αλλά η κλίκα δεν βάζετε μυαλό μόνο χρήματα μαύρα θέλετε.Εγώ εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος του Δ.Μάρκου και με τις ψήφους μας όλων εκλεγμένων και μη ο Δ.Μάρκου έγινε Δήμαρχος.Αλλά Δήμαρχος στα Σπάτα είναι ο Α.Τούντας και στην Αρτέμιδα ο Α.Νομικός τώρα θέλει να γίνει Δήμαρχος και ο Σ.Γιαννάτος,τα Οικονομικά τα έχει η Μ.Ζήση που τα είχε και με τον Χ.Μάρκου,ο Κρόκος είναι ισόβιος υπεύθυνος για τα σχολεία και βλέπουμε την καταντήματα τους έφερε εκείνα τα χωράφια που δεν χτίζετε σχολείο με ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο η αγορά τους,διαφωνούσα κ διαφωνώ αλλά είπα να μην είμαι ΕΓΩ η θρυαλλίδα που θα βγάλει τα σκάνδαλα σκανδάλων στον αέρα.Το μπάχαλο το δημιουργεί ο Σταύρος με την ανικανότητα του να ελέγξει την κλίκα καιο Δημήτρης με την αδιαφορία και την αναισθησία του για όλα τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα του τόπου.Κοιτά μόνο πως θα κάνει ανούσια έργα να πάρει το ποσοστό του.Η Ντελλάκη Ραφτοπούλου είναι μαζί με τον Δημήτρη σχεδόν σε ΟΛΑ μόνο τον Μαρλαντή εμένα και κάποια άλλα κορόιδα δεν έχετε βάλει στο κόλπο και μας ξύπνησε ο Μαρλαντής με τις φωνές του.Μην με προκαλείς να τα πω ΟΛΑ τώρα άσε να παραιτηθώ να μπορείτε να με κατηγορήσετε για προδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοτικός Σύμβουλος εν ενεργεία υπό παραίτηση29 Ιουνίου 2016 στις 8:12 π.μ.

    Όσο για την συζήτηση των ομάδων με τον Δήμαρχο? ποιον από ΟΛΟΥΣ έχω ντοκουμέντα πολλά από τέτοιες συζητήσεις αυτό είναι ψηφίστε ΝΑΙ να τελειώνουμε.Μην τα βγάλω τώρα στον αέρα και δεν ξέρετε με ποιο αεροπλάνο να φύγετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου