Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Λέσχη Bilderberg: Η εκστρατεία κατά του Brexit, η Μέρκελ και η... διάδοχός της

Λέσχη Bilderberg: Η εκστρατεία κατά του Brexit, η Μέρκελ και η... διάδοχός της
Εκτός από το θέμα του Brexit που θα κυριαρχήσει στην 64η συνάντηση της λέσχης Bilderberg, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την επικρατέστερη διάδοχο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ
Στη Δρέσδη της Γερμανίας η αφρόκρεμα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, εφοπλιστές αλλά και ακαδημαϊκοί, θα παραστούν στο τριήμερο συνέδριο της λέσχης Bilderberg που ανοίγει την αυλαία του την Πέμπτη.




Υπό άκρα μυστικότητα, οι συμμετέχοντες θα συντονίσουν την εκστρατεία κατά του Brexit αλλά και θα συζητήσουν για τις νέες τάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους και ολόκληρος ο κόσμος. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την ώρα που η χώρα της Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής καθώς η Γερμανία  βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Εκτός από το θέμα του Brexit που θα κυριαρχήσει στην 64η συνάντηση της λέσχης Bilderberg, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την επικρατέστερη διάδοχο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ έχει προσκληθεί, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραστεί στην φετινή συνεδρίαση. Όμως, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα είναι εκεί σε μία προσπάθεια να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι είναι η ιδανική για να διαδεχτεί την καγκελάριο της Γερμανίας, εφόσον βέβαια η Μέρκελ αποφασίσει να παραδώσει τα ηνία της καγκελαρίας στις εκλογές που θα γίνουν το 2017.

Κατά συνέπεια, η διάδοχη κατάσταση στην καγκελαρία της Γερμανίας θα είναι επίσης ένα ακόμη θέμα που θα απασχολήσει έστω και άτυπα την 64η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Εκτός από την Ανγκελα και την Ούρσουλα θα είναι επίσης και το μισό υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας. Όπως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ. Εκτός από τα ονόματα αυτά, στη λίστα των 140 προσκεκλημένων της φετινής συνόδου που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου, συγκαταλέγονται επιτελικά στελέχη της Deutsche Bank, της Google και της BP κ.α.  Οι εργασίες της συνόδου θα διεξαχθούν στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Τaschenbergpalais» στη Δρέσδη, ένα επιβλητικό κτίριο, κόσμημα της γερμανικής πόλης.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», τα τελευταία 24ωρα τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια. Σε ανακοίνωσή του ο Ηenri de Castries, πρόεδρος του Bilderberg Group, επισημαίνει οι ηγέτες και η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου που θα παραστούν στην 64η συνάντηση διάκεινται θετικά στην Ε.Ε και ένα από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η συζήτησή τους είναι το αγαπημένο τους θέμα: το μέλλον της ελεύθερης ζώνης εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου