Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Απευθείας ανάθεση για αποχέτευση στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου

Την απευθείας ανάθεση 8 μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Μπενίση να αναλάβει τη διαδικασία (περιγράφεται ως «ανάθεση με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προκήρυξη») με στόχο οι μελέτες να ανατεθούν στις αρχές του καλοκαιριού.




Οι μελέτες αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο σε Ραφήνα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ντράφι, Αγιο Σπυρίδωνα, Καλλιτεχνούπολη και Σπάτα, τη μελέτη για τους βασικούς συλλεκτήρες του έργου, γεωτεχνικές έρευνες και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι η απουσία αποχέτευσης στην περιοχή των δύο δήμων είναι από τους βασικότερους λόγους της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωδικαστήριο το 2015 (επίκειται η επιβολή προστίμου).
Οι δύο δήμοι εξακολουθούν να αντιδρούν στη θέση «Πλατύ Χωράφι», η Πολιτεία όμως απέρριψε οποιαδήποτε άλλη χωροθέτηση λόγω της μεγάλης πίεσης χρόνου.

www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Απόλυτα παράνομη ανάθεση με προεπιλογή τοποθεσίας χωρίς καμιά μελέτη.Καμιά σχέση με το πρόστιμο που επιβλήθηκε γιατί δεν έχει λειτουργήσει ακόμα ο παρόμοιος βιολογικός στο Θριάσιο πεδίο γιατί δεν συνδέονται τα νοικοκυριά επειδή έχει ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ λόγω υπερβολικού κόστους.Τέτοιο υπέρογκο κόστος θα είχε και βιολογικός στο Πλατύ Χωράφι,σε σχέση με την απλή,φθηνή,καθαρή και ταχύτατη λύση Ψυτάλλειας που ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν την προχωράει η ΕΥΔΑΠ.Η ανάθεση των μελετών πρέπει να ακυρωθεί με προσφυγές θιγομένων φυσικών ή νομικών προσώπων ή από πολιτικούς προισταμένους με στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου