Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Λία Ντελάκη - Απάντηση για σύνδεση με Ψυττάλεια στην Α.Τόκα

Αγαπητή Αμαλία,
Εξ όσων γνωρίζω, δύο είναι οι τρόποι να ματαιωθεί ένας κυβερνητικός σχεδιασμός ο οποίος θεωρείται παράνομος και η ηλεκτρονική αλληλογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται σε σε αυτούς. 
Ο πρώτος είναι η επιστημονική τεκμηρίωση και ο δεύτερος η κινηματική δράση και μάλιστα με αυτή τη σειρά.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί καμία συγκροτημένη πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα η
διαχείριση του ζητήματος να γίνεται με όρους επικοινωνίας.




Αν υπήρχε ειλικρινές ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος, θα είχε προκηρυχθεί από τους ενδιαφερόμενους Δήμους, διαγωνισμός για τη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης και τεκμηρίωσης του "εφικτού" σύνδεσης με την Ψυττάλεια.
Σε αυτή την περίπτωση, το κίνημα έχοντας εξοπλιστεί με τα αναγκαία επιχειρήματα από τα πορίσματα της μελέτης θα μπορεί να διεκδικήσει τη λύση η οποία θα έχει προκριθεί ως πλέον συμφέρουσα, κυρίως περιβαντολογικά. Επίσης, το κίνημα θα μπορούσε να διεκδικήσει τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, προκειμένου να καταγραφεί η άποψη των τοπικών κοινωνιών, ακόμη και αν το αποτέλεσμά του δεν είναι τυπικά δεσμευτικό για την Πολιτεία.
Η τακτική που ακολουθείται ως τώρα, δυστυχώς, δεν παράγει κανένα απτό, αξιοποιήσιμο και χρήσιμο για τους πολίτες αποτέλεσμα, παρά μόνο θόρυβο.
Λία Ντελάκη

1 σχόλιο:

  1. k.Ντελάκη είναι σε όλους γνωστό και εμφανές οτι το ΚΕΛ είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση,η οποία κατά την άποψη πολλών δεν είναι και η καλύτερη για τον τόπο πέραν του ότι είναι και η πλέον δαπανηρή και χρονοβόρα , κατ'αυτήν την έννοια λοιπόν το πολιτικό κόστος το αναλαμβάνουν όσοι την υποστηρίζουν ενώ το κόστος της ποιότητας της ζωής στην περιοχή θα επιρεάζει για πάντα όλους τους συνδημότες, όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια που κουράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου