Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Σωτ.Γιαννάτος: Απάντηση στην κα Ντελάκη για ττον Βιολογικό Καθαρισμό

Απάντηση του συμβούλου για τον βιολογικό καθαρισμό Σωτ. Γιαννάτου, προς την κ. Ντελάκη, σύμβουλο και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Σπάτων-Αρτέμιδος.
Κα Ντελάκη, σωστά επισημαίνετε ότι η ενημέρωση θάπρεπε να γίνεται με συζήτηση και όχι ηλεκτρονικά. Την μέθοδο αυτή της ηλεκτρονικής  "δήθεν " ενημέρωσης, εσείς επιλέξατε και ο σύντροφός σας σύμβουλος  κ. Τσαντήλας εφαρμόζει.
 Σας απαντώ λοιπόν και πάλι εξ ανάγκης, στα ανακριβή σχόλια που κάνετε στην επιστολή σας.




 Κατ΄αρχάς η πρώτη σας επίσκεψη στην ΕΥΔΑΠ έγινε από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εκπροσωπείτε και όχι από διάφορους δημότες. Ήταν ιδιωτική, προσωπική, δικαίωμά σας, και όχι Θεσμική Δημοτική όπως σωστά υποστήριξε ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Μάρκου, στην συνεδρίαση στις 13/4/2016.
 Η δεύτερη επίσκεψή σας στην ΕΥΔΑΠ έγινε με μερικούς δημοτικούς συμβούλους που εσείς επιλέξατε. Δεν γνωρίζω με ποιά κριτήρια. Εμένα, παρ΄όλο που παραδέχεστε ότι σας ζήτησα να παραβρεθώ, δεν με ειδοποιήσατε. Προτιμήσατε την επιλεκτική σας πρόσκληση προς ορισμένους. Ο αντίλογος φαίνεται σας ενοχλεί.

 Ψεύδεσθε, για την πρόσκλησή σας στην ΕΥΔΑΠ από τον κ. Σύμβουλό σας, όπως αποδεικνύεται :
 1ον)  από τα Πρακτικά του Δημ. Συμβουλίου στις 13/4/2016. Η στιχομυθία που επικαλείστε του Δημάρχου με τον Σύμβουλό σας, ο οποίος είπε ότι θα γίνει μία συνάντηση με την ΕΥΔΑΠ, δεν ήταν πρόσκληση προς τους συμβούλους. Ο Δήμαρχος κ. Δημ. Μάρκου, στην συνεδρίαση αυτή υποστήριξε, ότι οι συναντήσεις της παράταξής σας με την ΕΥΔΑΠ, είναι κομματικές και εξωθεσμικές. Πολύ σωστά.
 2ον) από το mail της συμβούλου κας Ζήση, προς εσάς και όλους τους δημ.συμβούλους, που ρωτά γιατί δεν προσκλήθηκε στην συνάντηση.
 3ον) από πληροφόρηση δική μου, από πολλούς συμβούλους, ότι ποτέ δεν προσεκλήθηκαν.

 Το θέμα του ΚΕΛ-Αποχέτευση είναι δημοτικό. Όχι παραταξιακό. Από τον δήμο γίνονται όλες οι νόμιμες ενέργειες ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Δημ. Συμβουλίων και αυτό γίνεται με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Απορώ με εσάς και την δημοτική σας εκπροσώπηση, που επιμένετε να αγνοείτε παράτυπα την βούληση των Τοπικών κοινωνιών και τις αποφάσεις τους περί αποχέτευσης και ΚΕΛ.
 Εσκεμμένα λοιπόν, κατά την άποψή μου, ειδοποιήσατε αποδυναμωμένους ως προς την πληροφόρηση συμβούλους, κατά την αρεσκείαν σας.

 Επιμένετε να καλέσετε την ΕΥΔΑΠ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μας " ενημερώσει " !!!!, ο κ. Βουγιουκλάκης, Γενικός Δ/ντής Παραγωγής Έργων ( αυτός που προτείνει πού θα γίνουν εργολαβικά έργα ) και όχι ο Γενικός Δ/ντής Λειτουργίας των Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ, που έχει ενημερώσει επίσημα και εγγράφως ότι μπορούμε να συνδεθούμε με την Ψυττάλεια. Να μας ενημερώσει ο κ. Βουγιουκλάκης για ποιό πράγμα ; Γι΄αύτό που επί πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε και ενημερωνόμαστε ; ΄Η για το ψευδέστατο εφεύρημα του υπερβολικού Αζώτου, για το οποίο η κα Τόκα με στοιχεία από το site της ΕΥΔΑΠ σας απάντησε και μας ενημέρωσε ;

 ΄Αν υπήρχε καλοπροαίρετη διάθεση για ενημέρωση από εσάς, δεν θα αναζητούσατε την πληροφόρηση της βούλησης των κ.κ.συμβούλων της ΕΥΔΑΠ, ούτε και της βούλησης των εργολάβων, τέτοιων κερδοφόρων έργων, σε εποχή κρίσης για την πατρίδα μας.

 Σας θεωρώ αρκετά έξυπνη και μορφωμένη, για να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τα επίσημα έγγραφα και στοιχεία που διαθέτει η Δημοτική Αρχή.  Εσκεμμένα λοιπόν θέλετε να " νομιμοποιήσετε " την ενημέρωση " δήθεν " από την ΕΥΔΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Επαναλαμβάνω ότι μεταφέρουμε ντοκουμέντα και όχι κρυμμένα μυστικά και εμπειρίες. Για το συμφέρον του τόπου και όχι για κομματικά οφέλη, διαθέστε 2-3 ώρες από την καθημερινότητά σας, να πιούμε έναν καφέ και σας υπόσχομαι ότι μετά από ιδιαίτερο εντατικό μάθημα ενημέρωσης, περί αποχέτευσης και σύνδεσης με Ψυττάλεια, θα γίνετε " ξεφτέρι " !

 Για το συγκεκριμένο θέμα ΚΕΛ, γνωρίζω περισσότερα από εσάς και τον κ. Σύμβουλό σας, όπως και από τούς "περιτριγυρίζοντες" ευκαιριακά εσάς αυτές τις εποχές... Υπενθυμίζω την ιδιότητά μου, 40 χρόνια γιατρός, χειρουργός και διευθυντής χειρουργικών κλινικών σε δημόσια νοσοκομεία. Δύναμαι να έχω απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη, για την επίδραση του μικροβιακού φορτίου, των επεξεργασμένων λυμάτων (νερού), στην δημόσια υγεία. Πολύ περισσότερο από τον κάθε κύριο Βουγιουκλάκη, που επικαλείστε. Είναι πολύ ανεύθυνο εκ μέρους σας η τόση εμπιστοσύνη σας στους κ.κ. συμβούλους της ΕΥΔΑΠ. 
  Την απόφαση για την αποχέτευση δεν θα την πάρουν ούτε οι Βουγιουκλάκηδες, ούτε οι εργολάβοι, ούτε οι δικηγόροι ούτε οι μηχανικοί,  ( ζητώ συγγνώμη από τους κλάδους, αλλά ο ρόλος τους είναι άλλος ) . Θά την πάρουμε σαν Δήμος με σωστές διαδικασίες, για τις οποίες δεν λέτε κουβέντα, που θα τις επιβάλλουμε, διότι υπάρχει η βούληση από την Δημοτική Αρχή. Οι τοπικές κοινωνίες ενστικτωδώς αντιλαμβάνονται, τις επιπτώσεις που θα υποστούν από το έργο και ποιός νοιάζεται για το συμφέρον και την υγεία τους.

΄Εχουν εκφραστεί και έχουν αποφασίσει ομόφωνα μέσω των τοπικών συμβουλίων. Δεν χρειάζονται δημοψηφίσματα όπως προτείνετε.
  Στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξή σας εκπροσωπείται από εσάς και έναν σύμβουλο. Κι όμως θέλετε να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ με το " έτσι θέλω " την άποψή σας. Η αντιπολίτευση είναι απαραίτητη και χρήσιμη, όταν είναι αντικειμενική και προσπαθεί για σωστές αποφάσεις, πάνω από παρατάξεις, πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωσή σας.
Σπάτα    13-5-2016
                                                                   Σωτήρης Α. Γιαννάτος
                                             Δημοτικός σύμβουλος για τον βιολογικό καθαρισμό

1 σχόλιο:

  1. Διαβαζοντας βλεπω οτι ουσιαστικα γίνεται μια προσπαθεια να δειξει οτι μονος αυτος γνωριζει για το ΚΕΛ και οι υπολοιποι ολοι ειναι ή ασχετοι ή κουτοι. Κατι τετοιο εγινε οταν στις αρχες πηγε να βγαλει οτι ουτε ο Ποθουλακης ξερει. Αυτα πρεπει να τελειωσουν τα εγω τα ξερω καλυτερα δεν δινουν λυσεις και δεν αντιμετωπιζουν τα προβληματα. Οχι αλλα εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου