Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«ΕΠΟΠΤΕΙΑ»: 1η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Η Παγκόσμια διάσταση της Ελληνικής Γλώσσης

Αυτό που διαβάζετε και αυτό που βλέπετε, είμαι βέβαιος πως δεν το ακούσατε σε Ρ/Σ και δεν το είδατε σε κανένα απολύτως κανάλι των ΜΜΕ. Γιατί...;;; Διότι…. απλούστατα αναφέρεται στο μεγαλείο, την σημαντικότητα και την οικουμενικότητα της Ελληνικής Γλώσσας.
Ένα μεγαλείο και μία αδιαμφισβήτητη, παγκοσμίως, επιρροή της γλώσσας μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.




Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ( η είσοδος επιτρεπόταν μόνον στους εγγεγραμμένους στην λίστα των καλεσμένων), του Ξενοδοχείου «Athens Palace Hotel, (πρώην King George) στο Σύνταγμα, η «Εταιρεία Κοινωνικών Επενδύσεων» πραγματοποίησε, στις 20 Μαϊου 2016, ΕΣΠΕΡΙΔΑ με θέμα: « Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ 1ης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της “Εταιρείας Κοινωνικών Επενδύσεων” κ. Γεώργιο Γιαμπεράκη (Διοργανωτή της εκδήλωσης) η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε «λόγω ταύτισης με την ημέρα γέννησης του Σωκράτη αλλά και λόγω του ότι 20 Μαϊου άρχισε η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας που είχε κομβικό ρόλο στην Ελληνορθόδοξη παράδοση και τη μετέπειτα πολιτιστική επιρροή της ανά την υφήλιο».
Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένοι εκπρόσωποι από την Πανεπιστημιακή κοινότητα, την Πολιτική ηγεσία καθώς και Πρόεδροι Συλλόγων που έχουν ως αντικείμενο την Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού- Επιμορφωτικού Συλλόγου, της πόλης μας, «ΕΠΟΠΤΕΙΑ» κ. Σπ. Καραπιδάκης ο οποίος και παρευρέθη.
Μία από τις ομιλίες είχε θέμα: «Η Παγκόσμια διάσταση της Ελληνικής Γλώσσης, ως εργαλείο άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας».
Η εκδήλωση περιελάμβανε τρία μέρη με διαφορετικούς ομιλητές.
Στο πρώτο μέρος ομιλητές ήταν:
Γεώργιος Μάρκου: Καθηγητής της Ιστορίας Δικαίου.
Σαράντος Καργάκος: Συγγραφέας-Ιστορικός.
Φραγκίσκος Βερρος: Πρέσβης –Διευθυντής Διπλωματικής Ακαδημίας.
Πέτρος Καψάσκης: Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτιστικής Διπλωματίας.
Νικόλαος Περδίκης: Ποιητής
Κώστας Καρκανιάς: τ. Πρόεδρος του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας Μέρος Δεύτερο:
Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου Πανεπιστημιακός, Πρόεδρος Ελληνικού Εθνικού Συμβουλόυ Ομίλου Unesco.
Δημήτρης Ταλαγάνης: Αρχιτέκτων-Εικαστικός
Πατήρ Φιλόθεος Φάρος
Βενετία Πιτσιλαδή-Churd: Μέλος της Ελβετικής Επιτροπής της Επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Γεώργιος Γιαμπεράκης: Πρόεδρος Εταιρείας Κοινωνικών Επενδύσεων
Γιάννα Τριφύλλη:
Διευθύντρια “Φωνή της Ελλάδος” Μέρος Τρίτο:
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι αισθήσεων από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς “Λύραυλος” Σπύρος Καραπιδάκης Πρόεδρος Πολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου «ΕΠΟΠΤΕΙΑ»
Το πρόγραμμα και τα θέματα ομιλιών

5 σχόλια:

  1. Εάν δεν κινδύνευα να χαρακτηρισθώ Χρυσαυγήτης ή ακροδεξιός θα έκανα χρήση του ονόματός μου. Εξ ανάγκης λοιπόν υπογράφω ανώνυμος.
    Συγχαρητήρια στον Σύλλογο και τον Πρόεδρο αυτού κ. Καραπιδάκη. Η παρουσία και συμμετοχή σε αυτού του υψηλότατου επιπέδου Εσπερίδες τιμά, πρωτίστως, την πόλη μας και δευτερευόντως τον σύλλογο.
    Συγχαρητήρια και στην anatakti για την αντικειμενική ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΑΝΩΝΥΜΕ 4:52, ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΑΛΛΩΤΡΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΑΝΤΕΚΑΤΕΣΤΑΘΗ ΜΕ ΤΟ: "ΠΑΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΣΤΙ!"
      ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ

      Διαγραφή
    2. Ας μην διαπληκτιζόμεθα δια το "πρωτίστως" και"δευτερευόντως".
      Κοιτάζουμε την λεπτομέρεια και χάνουμε την ουσία.
      Η ουσία λοιπόν είναι πως αυτοί οι άνθρωποι (Σύλλογος), με Πρόεδρο τον Κ. Καραπιδάκη, αγωνίζονται για να αναβαθμίσουν το πνευματικό επίπεδο της πόλης μας και κρίνοντας από την μέχρι σήμερα δραστηριότητά τους οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση και με σωστές επιλογές.
      Συγχαρητήρια λοιπόν στον κ. Καραπιδάκη και το Δ.Σ. του συλλόγου.

      Διαγραφή
    3. Ξερω καποιους-ες πικρόχολους-λες που θα βγάλουν χολή για την "ΕΠΟΠΤΕΙΑ". Ο Καραπιδακης όμως δεν καταλαβαινει τιποτα!!!
      Οι δυο Σπυριδωνες θα ταρακουνισουν τα βαλτωμενα νερα της Αρτέμιδος.

      Διαγραφή
    4. Κύριε 5:26,Γνωρίζεις οικίαν άνευ αφοδευτηρίου...;;;

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου