Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν έξι άτομα για παράνομες αγοραπωλησίες και υιοθεσίες βρεφών

Το κύκλωμα εντόπιζε Βουλγάρες εγκυμονούσες σε ένδεια τις έφερνε στην Ελλάδα να γεννήσουν και πουλούσε τα μωράκια σε άτεκνα ζευγάρια. Απο 3 ως 10 χιλ.ευρώ η ταρίφα

Ένας 62χρονος δικηγόρος αναζητείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών όπως και μία 55χρονη από τη Βουλγαρία που εντόπιζε ετοιμόγεννες συμπατριώτισές της, τις έφερνε να γεννούν στην Ελλάδα και στη συνέχεια πωλούσαν τα παιδιά σε άτεκνα ζευγάρια.




Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και Τ.Α Χαλκίδας, συνέλαβαν δύο άνδρες από τη Βουλγαρία 57 και 36 χρόνων και μία 30χρονη ομοεθνή τους.

Συνελήφθησαν και τρία άτομα, γονείς-«πωλητές» των βρεφών, δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας 33χρονος.

Ο 62χρονος δικηγόρος ήταν υπεύθυνος για να «ελέγχει» τις μητέρες και τα βρέφη και να καλύπτει τα διαδικαστικά θέματα για τις παράνομες υιοθεσίες

Τα μέλη της σπείρας αναζητούσαν γυναίκες Βουλγαρικής καταγωγής, είτε στην Ελλάδα, είτε στη Βουλγαρία, οι οποίες αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, και μεσολαβούσαν για την παράνομη υιοθεσία των νεογνών τους έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000-10.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν διακριτούς ρόλους, άλλοι ήταν υπεύθυνοι για τον εντοπισμό και τη μεταφορά γυναικών και ζευγαριών που θα έδιναν τα βρέφη τους προς υιοθεσία, ακόμα και γυναικών που θα δεχόντουσαν να τεκνοποιήσουν με σκοπό να δώσουν το μωρό για υιοθεσία έναντι χρηματικής αμοιβής και άλλοι για τη φιλοξενία των γυναικών ή των οικογενειών των οποίων τα βρέφη έδιναν για υιοθεσία. Ο 62χρονος δικηγόρος ήταν υπεύθυνος για να «ελέγχει» τις μητέρες και τα βρέφη και να καλύπτει τα διαδικαστικά θέματα για τις παράνομες υιοθεσίες.

Πως ξηλώθηκε το κύκλωμα 

  Αρχικά συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, η 30χρονη και ο 36χρονος, οι οποίοι είχαν παραλάβει, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από μία γυναίκα ομοεθνή τους ένα βρέφος, το οποίο παρέδωσαν σε άγνωστο ζευγάρι Ελλήνων.
Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι που έμενε η 26χρονη συλληφθείσα και παρέλαβαν και το δικό της βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, αλλά εκεί συνελήφθησαν.
Όπως διαπιστώθηκε, την 26χρονη είχαν εντοπίσει στη Βουλγαρία ο 57χρονος και η 55χρονη και της πρότειναν να τεκνοποιήσει και να δώσει το τέκνο της για υιοθεσία στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 30χρονης και του 36χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα, εντοπίσθηκαν να φιλοξενούνται ο 33χρονος με τη 36χρονη μαζί με ένα βρέφος, το οποίο είχε γεννήσει η γυναίκα μερικές ημέρες νωρίτερα, σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα και σκόπευε να δώσει για υιοθεσία, καθώς και ένα ακόμα 14χρονο παιδί.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα διαβατήριο, ένα δελτίο ταυτότητας και μία άδεια οδήγησης τρίτου προσώπου που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος συλληφθείς, βιβλιάριο καταθέσεων, έγγραφα σχετικά με υιοθεσίες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, πέντε  κινητά τηλέφωνα και 340 ευρώ.
Σε βάρος του 36χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ  μηνών.
Στα δύο νεογνά και το 14 χρονο παιδί παρασχέθηκε αρωγή και οδηγήθηκαν για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία σε Νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του κώδικα περί υιοθεσιών και κώδικα περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου