Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΒΑΛΑ: Κύπριος έβαζε βόμβες και «άνοιγε» κοσμηματοπωλεία και ΑΤΜ

Σε βάρος του εκκρεμούσαν εδώ και πέντε χρόνια εντάλματα σύλληψης και έγγραφα της Interpol! Τον...
μισό ποινικό κώδικα με βομβιστικές επιθέσεις, ριφιφί, ληστείες και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων και ΑΤΜ, είχε «φορτωθεί» ένας 33χρονος Κύπριος που δρούσε στην πατρίδα του και στην Ελλάδα και σε βάρος του εκκρεμούσαν εδώ και πέντε χρόνια εντάλματα σύλληψης και έγγραφα της Interpol!




Τα ίχνη του καταζητούμενου εντόπισαν στην Ιεράπετρα οι άνδρες της τοπικής Ασφαλείας  και της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου που τον συνέλαβαν βάσει εντάλματος του  ανακριτή Καβάλας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών υλών από την Πρωτοχρονιά του 2011 ως τις 25 Ιουνίου του 2012. Παράλληλα, τον αναζητούσαν η Ασφάλεια Ναυπλίου για  διαρρήξεις με τη μέθοδο του ριφιφί σε ΑΤΜ τραπεζών και χρηματοκιβωτίων, αλλά και οι αρχές της Κύπρου για διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και για απόπειρα διάρρηξης σε τράπεζα!

*** Καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Αλβανίας με ποινή φυλάκισης έξι ετών για κλοπές εκκρεμούσε σε βάρος ενός 25χρονου Αλβανού, για τον οποίο είχε εκδοθεί Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol. Η καταδίκη αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έκαναν οι αστυνομικοί στην Κακαβιά κι έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

*** Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου οδηγήθηκε ένας 43χρονος Έλληνας που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στο νησί, όταν διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του τοπικού ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών.

Μάνος Τσαγκαράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου