Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Το δημόσιο εισέπραξε 80 εκατ. ευρώ από καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

Βασιλική Κόκκαλη
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για 170 πρόσωπα - Τα 13.788.184 ευρώ, εισπράχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου Βαλαβάνη
Το ποσό των 80 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο από καταθέτες της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρής με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ που ερευνούν τους καταθέτες της λίστας, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο σε 170 πρόσωπα.
Οι πρώτοι που ελέχθησαν ήταν ως γνωστόν, οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα που είχε φτάσει στα χέρια των ελληνικών αρχών.

Συνολικά στη λίστα υπάρχουν 2.062 εγγραφές ηλεκτρονικών αρχείων. Από τους ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ ταυτοποιήθηκαν 1.725 λογαριασμοί  που ανήκουν σε φυσικά  πρόσωπα ή σε εταιρείες.

Από τους μέχρι σήμερα ελέγχους το ελληνικό δημόσιο  εισέπραξε 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13.788.184 ευρώ, εισπράχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου Βαλαβάνη. Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλέτες προσήλθαν και υπήχθησαν στο νόμο ρυθμίζοντας συνολικές οφειλές που ανέρχονταν σε 26.023.832ευρώ.

Ο έλεγχος μάλιστα των αρχών φέρεται να έχει προχωρήσει και για άλλες 350 περιπτώσεις και η έρευνα συνεχίζεται.

Βασιλική Κόκκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου