Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΗΛΑ
Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ :
Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν ώστε όλοι οι Δημότες (και κυρίως οι γονείς των παιδιών της Αρτέμιδας) να είναι ενήμεροι για το θέμα της στέγασης των Σχολείων.

  1. Μπορούμε να χτίζουμε σχολεία όπου θέλουμε αρκεί να έχουμε οικόπεδο;
    ΟΧΙ!! Δεν μπορούμε να χτίζουμε Σχολεία όπου βρίσκουμε οικόπεδο!!
    Μπορούμε μόνο να κτίζουμε σε συγκεκριμένους χώρους του Σχεδίου Πόλης που έχουν το χαρακτηρισμό ΄΄Κοινωφελής – Χώρος Σχολείου΄΄! Πουθενά αλλού!!
  2. Πόσους χώρους με τον χαρακτηρισμό ΄΄Χώρος Σχολείου΄΄ έχει η Δημοτική Κοινότητα της Αρτέμιδας;
    Επειδή η Αρτέμιδα έχει χαρακτηριστεί ως πόλη ΄΄Δεύτερης Κατοικίας – Παραθεριστικής΄΄, έχει ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΄΄Κοινωφελείς Χώρους΄΄ και πάρα πολλούς ΄΄Κοινόχρηστους Χώρους΄΄ (Πλατείες, Πάρκινγκ, Παιδικές Χαρές)!
    π.χ. η Π.Ε. 2,3 έχει 24 (εικοσιτέσσερις) Κοινόχρηστους Χώρους και ΚΑΝΕΝΑΝ Κοινωφελή!!
    Η Π.Ε. 3 έχει 23 (είκοσι τρεις) Κοινόχρηστους Χώρους και 1 (έναν) Κοινωφελή – Παιδικό Σταθμό!!
  3. Με ποιο τρόπο δύνανται να ΑΥΞΗΘΟΥΝ οι Κοινωφελείς Χώροι ώστε η Πόλη της Αρτέμιδας να μπορέσει επιτέλους να δρομολογήσει την λύση της Σχολικής Στέγης;
    Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος να αποκτήσει η Πόλη ικανοποιητικό αριθμό ΄΄Κοινωφελών Χώρων – Σχολείων΄΄, είναι η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του Γ.Π.Σ. (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου) ή Τ.Χ.Σ. όπως λέγεται σήμερα (Τοπικός Χωροταξικός Σχεδιασμός) του Δήμου, με κύριο και επικεντρωμένο στόχο για την Αρτέμιδα την άμεση μετατροπή του χαρακτηρισμού της Πόλης από ΄΄ Δεύτερη – Παραθεριστική Κατοικία ΄΄σε΄΄ Μόνιμη Κατοικία ΄΄!
    Έτσι, σε συνδυασμό με την έγκριση των Πράξεων Εφαρμογής, θα είναι δυνατή η μετατροπή ΑΡΚΕΤΩΝ Κοινόχρηστων Χώρων σε Κοινωφελείς, ώστε να καταστεί εφικτό ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής και κάλυψης των αναγκών της Σχολικής Στέγης!!! Τα παραπάνω, προσωπικά δηλώνω, φωνάζω σε όλους τους τόνους εδώ και 5 χρόνια σε όλα τα Δημοτικά Όργανα Διοίκησης και σε όλα τα Τοπικά Μ.Μ.Ε αλλά «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»!!!!
  4. Πόσο στοιχίζει η Μελέτη της Αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. ή Τ.Χ.Σ. και πόσο χρόνο απαιτεί η τελική έγκρισή του;
    Το κόστος της Μελέτης ανέρχεται σε 120.000 –140.000 € και ο χρόνος υλοποίησής του δεν ξεπερνά τους 8 (οκτώ) μήνες!!!
    Δηλαδή, αν ξεκινήσει ΑΥΡΙΟ η διαδικασία της Μελέτης και Έγκρισης του Αναθεωρημένου Γ.Π.Σ., του χρόνου τον Σεπτέμβριο θα έχουμε εκτός των άλλων, τουλάχιστον 20 (είκοσι) νέους ΄΄Κοινωφελείς Χώρους – Χώρους Σχολείων΄΄!!!
Β. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ :
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές τόσο η σημερινή όσο και οι περασμένες ήθελαν και θέλουν να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της Σχολικής Στέγης της Αρτέμιδας!
Ωστόσο, αδυνατούσαν και αδυνατούν να καταλάβουν αυτό που καταλαβαίνει και ένας μαθητής της Α΄ Γυμνασίου! Ότι δηλαδή,
«Δεν μπορείς να κτίσεις σχολεία όπου σου καπνίσει! Πρέπει να προσδιορίσεις συγκεκριμένους χώρους! Και αυτό γίνεται μόνο με το Γ.Π.Σ.»!!
Εξαιτίας αυτής της ΑΡΝΗΣΗΣ να δεχθούν αυτήν την απλή αλήθεια, φτάσαμε στα πολύ δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2015.
Συγκεκριμένα :
Ο Αντιδήμαρχος – Υπεύθυνος για την Σχολική Στέγη κ. Νίκος Κρόκος, εισάγει για συζήτηση το 2ο Θέμα με τίτλο : «Λήψη απόφασης περί αγοράς οικοπέδου για τη στέγαση 7ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Κηπουπόλεως, στο Ο.Τ. 22 της Π.Ε. 3 της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος».
Ήδη και μόνο απ΄ την εισαγωγή του θέματος εντοπίστηκαν 2 (δύο) ατοπήματα:
  • - Το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε πρώτα να συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.) που είναι η μόνη θεσμοθετημένη Επιτροπή για να εξετάζει τα Χωροταξικά Θέματα, αλλά ο Εισηγητής ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ αυτήν την Επιτροπή!!!
  • - Στον τίτλο του θέματος,
  • Αναφέρει «..αγορά οικοπέδου..» ενώ επρόκειτο για αγορά 3 (τριών!!) οικοπέδων!
  • Αναφέρει «..για τη στέγαση 7ου Δημ. Σχολείου..» ενώ πρόκειται για ανέγερση Δημ. Σχολείου (σε χωράφι δεν στεγάζεις Σχολείο!!)!
  • Αναφέρει «..Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας..» ενώ ο ΄΄Καλλικράτης΄΄ την ονομάζει Δημοτική Κοινότητα Αρτέμιδας!
Σε 2 (δυο) γραμμές εκφώνησης υπήρχαν τρία ΒΑΣΙΚΑ λάθη που μόνο απ΄ αυτά, η Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας δικαιολογείται να απορρίψει το θέμα χωρίς καν να μπει στην εξέτασή του!!
Στη συνέχεια,
Ο Εισηγητής του Θέματος Αντιδήμαρχος – Υπεύθυνος για την Σχολική Στέγη κ. Νίκος Κρόκος, αναπτύσσοντας μια ελλιπέστατη παραστατικών και αποδειχτικών εγγράφων (ΦΕΚ, Νόμοι, Διατάγματα, κ.λ.π.) Εισήγηση, ισχυρίστηκε τα παρακάτω:
  • Την αγορά όχι 1(ενός) οικοπέδου όπως αναφέρεται στο Θέμα, αλλά στην πραγματικότητα την αγορά 3 (τριών) οικοπέδων (Αστικής Χρήσεως Αμιγούς Κατοικίας) στο Ο.Τ. 22 συνολικής εκτάσεως 5.118,56 μ².
  • Επί αυτών των 3 (τριών) ακινήτων θα ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ο παραπλήσιος ΄΄Κοινόχρηστος Χώρος΄΄ του Ο.Τ. 23 εκτάσεως 1.200 μ² περίπου, καθώς και η ΄΄Παιδική Χαρά΄΄ του Ο.Τ. 24 εκτάσεως 1.600 μ² περίπου.
  • Μετά την μεταφορά του Κοινόχρηστου Χώρου και της Παιδικής Χαράς στο Ο.Τ. 22, τα Ο.Τ. 23 και Ο.Τ. 24 συνολικής εκτάσεως 2.800 μ² θα χαρακτηριστούν ως ΄΄Χώρος Σχολείου΄΄ και εκεί θα ανεγερθεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο!! Και τέλος, αν έχω καταλάβει,
  • Το εναπομείναν εμβαδόν στο Ο.Τ. 22 μετά την απ΄ τη μεταφορά της Πλατείας και της Π. Χαράς εκτάσεως (5.118,56 μ² - 2.800 μ² emoticon smile 2.318,56 μ² θα χαρακτηριστεί και αυτό ως ΄΄Κοινωφελής – Χώρος Σχολείου΄΄ για μελλοντική χρήση!!
Όλους αυτούς τους ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ και ΑΝΟΗΤΟΥΣ Πολεοδομικούς ισχυρισμούς, τους έκανε για να πείσει το Σώμα του Συμβουλίου ότι στο Ο.Τ. 22 δύναται να ανεγερθεί Δημοτικό Σχολείο (πράγμα εντελώς ΑΠΙΘΑΝΟ), άρα θα πρέπει να γίνει η αγορά των Οικοπέδων!!!!!
Το τελειωτικό ΄΄χτύπημα΄΄ απ΄ τον Εισηγητή ήρθε, όταν πρότεινε Τιμή Αγοράς!
Ενώ σε ΟΛΗ την Αρτέμιδα, ΟΛΑ τα οικόπεδα τα ευρισκόμενα Εντός Σχεδίου δεν ξεπερνούν την τιμή της ΄΄Αντικειμενικής Αξίας΄΄, ο Εισηγητής πρότεινε τιμή αγοράς 170 € / μ², όταν η Αντικειμενική Αξία στην οδό ΄΄Γαλήνης΄΄ δεν ξεπερνά τα 78 € / μ²!!
Με τέτοια εισήγηση ήταν φυσικό να δημιουργήσει εκνευρισμό και εντονότατη αντίδραση στους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης!
Όμως, αντί η Δημοτική Αρχή να υιοθετήσει την πρόταση της Αντιπολίτευσης η οποία της ζήτησε να ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ το θέμα και να εξεταστεί καλλίτερα, όχι μόνο δεν το δέχθηκε, αλλά προέβη σε μια ανήκουστη, προσβλητική προσωπική επίθεση εναντίον Δημοτικών Συμβούλων που διαφωνούσαν με την πρότασή της! Ο Αντιδήμαρχος εισηγητής απειλούσε με μηνύσεις προσπαθώντας να με «ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ» επειδή κατέθεσα ευθαρσώς την άποψή μου, άλλος Δημοτικός Σύμβουλος μου επετέθη λεκτικά προσβάλλοντας την επαγγελματική μου ηθική υπόσταση φωνασκώντας ότι δεν έχω Πτυχίο!!!! Δημοτική Σύμβουλος με ομιλία – ρεπορτάζ κακομοιριάς και αθλιότητας των σχολείων (παραβλέποντας ότι και η ίδια ανήκει στους ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ υπεύθυνους γι΄ αυτή την κατάντια αφού διαχειρίζεται τις τύχες του Δήμου τα τελευταία 5,5 χρόνια), προσπάθησε να φορτώσει στους αντιδρώντες Δημοτικούς Συμβούλους την ρετσινιά ότι «δεν θέλουν να γίνονται σχολεία στην Αρτέμιδα»!
Και δυστυχώς αυτή η απαράδεκτα άθλια και αντιδημοκρατική επίθεση δεν σταμάτησε με τη λήξη της Συνεδρίασης:
  • Αντιπρόεδρος Οργανισμού του Δήμου γράφει στην σελίδα του στο FACEBOOK την άλλη μέρα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:28 «… Δυστυχώς κάποιοι προσπάθησαν ακόμα και σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα να αντιπολιτευθούν…Άγονη, στείρα, αντιπολίτευση, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς εναλλακτικό πρόγραμμα, χωρίς προτάσεις…» Και όλα αυτά μας τα σούρει ο κ. Αντιπρόεδρος επειδή δεν συμφωνήσαμε στην αγορά τριών ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ οικοπέδων (με τιμή 2,5 φορές πάνω απ΄ την Αγοραία Αξία της περιοχής) για ανέγερση Σχολείου σε περιοχή όπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η κατασκευή σχολείου!!!! Επίσης,
  • Ο κ. Δήμαρχος, στη σελίδα του στο FACEBOOK, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 σε μία εντελώς ΠΑΡΑΤΥΠΗ Επιστολή «διαγράφει» απ΄ την Παράταξή του Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος αμφισβήτησε εκ των υστέρων την ορθότητα της απόφασης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «…Είμαι έτοιμος να ανεχθώ τις καλοπροαίρετες ανοησίες αμόρφωτων και αργόσχολων γυρολόγων… Τέτοιοι γραφικοί παντογνώστες υπάρχουν μπόλικοι στον τόπο μας…» !!!
Προτείνω λοιπόν στον κ. Δήμαρχο, να ηρεμήσουν όλοι, να χαμηλώσουν οι τόνοι και να κάτσουμε ΑΥΡΙΟ κιόλας να βάλουμε μπροστά τον ΤΟΠΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ για να δοθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ στο ΜΕΙΖΟΝ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

19 σχόλια:

  1. Μόνο με ΓΠΣ σώζεται η Αρτέμιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλλαγή από "Β' Παραθεριστική Κατοικία" σε "Μόνιμη Κατοικία" δεν παίρνει 8 μήνες. Πριν 1μιση χρόνο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου είχε εκτιμήσει ότι χρειάζονται 15-20 χρόνια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας... Αλλά θα συμφωνήσω ότι μόνο έτσι μπορούν να λυθούν πολλά απο τα προβλήματα της Αρτέμιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα Τσαντήλα κάποιοι δεν θέλουν ανάπτυξη στην Αρτέμιδα.
    Ωστόσο γιατί λες να κατέβουν οι τόνοι? Δεν χρειάζεται ΓΠΣ? ΕΊΣΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΌς ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΙς ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΓΙΑΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ξυπνήστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αριθμός των σχολείων πρέπει να είναι πάντα ανάλογος του μόνιμου πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Σύλλογοι, Η "Ομο σπονδία" και οι πολίτες τι κάνουν για ΓΠΣ? ΤΙΠΟΤΑ. Για αυτό θα παραμείνει ΛΟΥΤΣΑΔΙΣΤΆΝ ενώ όλη η Ανατολική Αττική έχει αναπτυχθεί εδω είμαστε ακόμα στη δεκαετία του 70. Ο Δήμαρχος δεν θέλει ΓΠΣ? Η ΑΝΑΣΑ Τι λέει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Οργανισμος Ρυθμ Σχεδίου περί άλλων τυρβάζει. Μην ακούτε τους παράγοντες. Αν υπάρχει θέλησει το ΓΠΣ θα γίνει σε χρόνο πολύ μικρό. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ? Θα το δούμε σύντομα αν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα σταθω σε μερικα σημεια Α Ο Γιαννατος ειπε στον Τσαντηλα οτι δεν εχειπτυχιο ερωτηση ο αρχηγος του Δ Μαρκου εχει πτυχιο? Β σε ποι σημειο της ελλαδος η εμπορικη τιμη ειναι τριπλασια της αντικειμενικης? Δ Δεν εχετε την στοιχειωδη ευθυξια να ανακαλεσετε αφου χρειαζονται 17 ΝΑΙ και με την ανακληση του ΝΑΙ του Δουρου τα ΝΑΙ ειναι 16 αφιστε τα τυπικα νομικα την οισια κοιταξτε . Ο Κροκος ειναι γυπολογος πηγαινει απο παραταξη σε παραταξη και ολο ζητα και παιρνει την ιδια θεση για ποιο λογο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Χ ΜΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σε παραδεχτώ Τσαντήλα, αν μας πεις πως αποκάλεσες τις ενέργειες του Κρόκου. Γιατί σου επιτέθηκε; Εχεις καταλάβει ότι είσαι 4η αντιπολίτευση ;Δεν κυβερνάς.Λες λες για νάχεις να λες.Τα ανακατώνεις όλα γιατί μόνο στο μπάχαλο ακούγεσαι.Κατι σαν εσένα είναι που κολήσανε τα Σπάτα. Δεν θα σου περάσει.Τώρα βάζεις εμπόδια και για την Αρτέμιδα. Και αντί να μυξοκλαίς πες τι έλεγες για απάτες και αρπαχτές και Κρόκος και Δήμαρχος σου είπαν καταγράφονται, μέχρι που σε σταμάτησε ο Γιαννάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. K Τσαντηλα ειπατε οτι θα κανετε ενσταση. Αν δεν κανετε εισται υπ[ολογος καιπροβοκατορας το κανεις για να θολωσης τα νερα αν κανεις ενσταση εισαι ΠΑΛΙΚΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το θεμα ειναι οτι καποιοι κονομισαν.ποιοι? ευκολο γραφουν στο φβ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ουσια κυριοι σας διαφεύγει Η ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΠΣ. Σας αρέσει? Αυτό είναι το μεγάλο θέμα, χωρις ΓΠΣ θα υπάρχει συνεχές μπάχαλο. Ζητήστε από αυτούς που ψηφίσατε να φέρουν το θέμα στο ΔΣ και να το εγκρίνουν. Τα υπόλοιπα είναι ηλεκτρονική γκρίνια και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οπως φαινεται εχουν γινει παρανομες ενεργειες και τα σχεδια καποιων δεν μπορουν να προχωρισουν .......παλι καλα...προλαβαμε αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολλα τα λεφτα ρε παιδια πολλα τα λεφτα πιο ηρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρεσεξτε τους δυο πρωταγωνιστες του σκανδαλου που απ οτι ακουω ειναι αυτοι που τα οικονομησαν ΤΖΙΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δεν ακουγωνται καθολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ απ οτι λεει ο δημοσιογραφος του ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟΥ Πνευματικατος τωρα τα γυριζεις κ Τσαντηλα θα ειναι μεγαλη κολοτουμπα και εσυ ενας ξεφτηλας

      Διαγραφή
  16. Τι εγινε κ Τσαντηλα εκανες ενσταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τσαντήλας ..άλλος ένας Μπολεβίκος με μεγάλη κοιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον προσβάλεις τον Αλογοταιστή και ντίρλα δεν ειναι κουμουνιστής θέλει λεφτουδάκια να πάει μετον άλλον γνωστό αλογάκια να ταίσουν τα ζωντανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου