Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Reuters: Η Yellen έχασε τα λόγια της σε ομιλία της

Υπό στενή ιατρική παρακολούθηση τέθηκε η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, επέστρεψε στην Ουάσινγκτον καθώς κατά την διάρκεια ομιλίας της την Παρασκευή, έχασε τα λόγια της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας της, η κεντρική τραπεζίτης των ΗΠΑ φάνηκε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της και δυσκολεύτηκε να την ολοκληρώσει.
Εκπρόσωπος της Fed δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το αν η Yellen υποβληθεί σε κάποια συμπληρωματικά ιατρικά τεστ και αρκέστηκε στην αρχική του τοποθέτηση ότι αισθάνθηκε αφυδατωμένη αφού είχε μιλήσει για μία ώρα στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.




Στην 69χρονη Yellen παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες και το βράδυ δείπνησε με υψηλόβαθμα στελέχη του Πανεπιστημίου δείχνοντας ευδιάθετη και όντας ομιλητική.
Ο εκπρόσωπος της Fed είπε ότι η Yellen ήταν μία χαρά μετά το περιστατικό, κατά το οποίο φάνηκε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της επαναλάμβανε κάποια λόγια, επιβραδύνοντας την ομιλία της.
Ο γιατρός Andrew Stemer είπε, πάντως, ότι ανησυχεί, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις, χωρίς εργαστηριακά τεστ.
Συμπλήρωσε δε, ότι είναι σίγουρος πως η 69χρονη Janet Yellen έχει την κατάλληλη φροντίδα.
Οι πρόεδροι της Fed τυπικά δεν ταξιδεύουν με ιατρικό προσωπικό, αλλά συνοδεύονται από προσωπικό ασφαλείας και τουλάχιστον ένα άτομο για τις δημόσιες σχέσεις.
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πάντα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο πρόεδρός της να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Αυτή τη στιγμή αντιπρόεδρός της είναι ο Stanley Fischer, που θεωρείται ότι έχει την ίδια πνευματική «ανατροφή» με τη Janet Yellen, οπότε σε κάθε περίπτωση δεν θα αλλάξει κάτι στην ηγεσία της Fed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου