Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε πως τα emoticons έσωσαν την ανθρώπινη επικοινωνία

Δείτε πως τα emoticons έσωσαν την ανθρώπινη επικοινωνία
Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1982 ο Dr. Scott Fahlman, καθηγήτης του πανεπιστημίου του Carnegie Mellon κατασκεύασε το πρώτο emoticons, το γνωστό πια σε όλους "χαμόγελο".

Από τότε κάθε 19 Σεπτεμβρίου ο Fehlman μοιράζει smiley-face μπισκότα στην πανεπιστημιούπολη του Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ.
smile_1.JPG
Σήμερα, 6 δισ. emoticons στέλνονται κάθε μέρα.
Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και τα emoji, τα οποία αν και είναι διαφορετικά, στην ουσία ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Τα Emoticons χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως τα χαμογελάκια "smiley face", που στέλνονται συνήθως στα email και τα emoji.
emoji_3.JPG
Βέβαια τα emoticons, είναι σήμερα πιο "ζωτικής" σημασίας, παρότι ήταν το 1982.




Το 2015 οι Αμερικανοί σπαταλούσαν 26 λεπτά κάθε μέρα για να συντάξουν γραπτά μηνύματα και 6 λεπτά την ημέρα σε τηλεφωνικές κλήσεις.
Από το 2008 που ξεκίνησε η μόδα με τα emoticon, σήμερα στέλνονται 5 φορές περισσότερα εικονίδια στα γραπτά μηνύματα.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα υπάρχουν διαφορετικές μορφές έκφρασης των συναισθημάτων. Όταν μιλούν οι άνθρωποι στο τηλέφωνο, από τον τόνο της φωνής εκφράζεται η λύπη ή η χαρά, ενώ στα γραπτά κείμενα περιέχονται πιο λίγα συναισθηματικά στοιχεία.
Έτσι τα emoticons και τα emoji είναι ο καλύτερος, γρηγορότερος και ακριβέστερος τρόπος να εκφράσει κάποιος τα ασιθήματά του, κατά την διάρκεια ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων.
Τα emoji μπορούν να εκφράσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα συναισθήματα εκείνα που δεν μπορούν να εκφραστούν επακριβώς με λόγια.
Χωρίς χαμόγελα, καρδούλες και λυπημένες φατσούλες, η επικοινωνία το 2015 θα πολύ φτωχότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου