Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ιωάννης Τούντας: «Συνεχίζω να σκέφτομαι καλά!»

Ιωάννης Τούντας: «Συνεχίζω να σκέφτομαι καλά!»
Κύριε Γκόντζο,
αυτή είναι η επιστολή που έστειλα προς την εφημερίδα σας "Αλήθεια" προς ενημέρωση και δημοσίευση. Με ρωτήσατε αν το σκέφτηκα καλά όσον αφορά την δημοσίευσή της.
Σας ενημερώνω ότι συνεχίζω να σκέφτομαι καλά!
Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν εσείς έχετε την τόλμη και την ευαισθησία περί πλουραλισμού και ειλικρινούς ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού.





Αγαπητέ Εκδότη κύριε Γιώργο Γκόντζο,
Την 25-5-2015 μου αποστείλατε μια επιστολή – αίτημα, όπως σας χορηγήσω έγγραφα στοιχείων σχετικά με αλληλογραφίες (και «αντιπαραθέσεις» όπως εσείς ισχυρίζεστε) μεταξύ αιρετών του Δήμου μας Σπάτων – Αρτέμιδος και δημοσίων υπηρεσιακών παραγόντων, όπως οι διευθυντές σχολείων της πόλης μας.
Πρώτον, ενημερωτικά σας αναφέρω ότι δεν έχουν έρθει τέτοια έγγραφα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) ούτε καν ως κοινοποιούμενα. Προφανώς, διότι δεν είχαν αντικείμενο που να χρήζει ανάγκης παρέμβασής μας.

Δεύτερον, ακόμα και αν από άλλες υπηρεσίες του Δήμου ή άλλες πηγές βρείτε τα έγγραφα που ζητάτε, έχω πολύ σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την χρήση που θα κάνετε αυτών των στοιχείων, για τους κάτωθι λόγους:
  • Συνηθίζετε τον τελευταίο χρόνο, πριν καν την ανάληψη των καθηκόντων μας – προεκλογικά – αλλά και αφού αναλάβαμε ως νέα δημοτική αρχή, μετεκλογικά, όχι να «καυτηριάζετε» ή «σατιρίζετε» μέσα στα χρηστά ήθη αλλά μάλλον να μας κρίνετε, κατά την γνώμη μου, κακόβουλα και θα έλεγα σαν με εκδικητικότητα σε αρκετή δόση!!! Γιατί άραγε; ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΤΩ: Μήπως επειδή δεν έχετε πάρει καμία ανάθεση εντύπου υλικού προς δημοσίευση από τον Δήμο μας προς την εφημερίδα σας τον τελευταίο χρόνο; Μήπως επειδή δεν είχατε πάρει κανενός είδους διαφήμιση του Συνδυασμού μας προεκλογικά; Απαντώ για εσάς, λέγοντάς σας τούτο: ΌΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΕΘΑ, αγαπητέ. Επειδή, όμως, δεν επιθυμώ να μιλώ ατεκμηρίωτα, γενικά, ισοπεδωτικά, επιτρέψτε μου μια αναφορά στα όσα κατά καιρούς δημοσιεύετε για τον συνδυασμό μας.
  • Αναφέρετε έναν άξιο πρώην επί σειρά ετών Λυκειάρχη και νυν πρόεδρο του Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος ως «Κατραρήμαδο» (για όσους δεν γνωρίζουν το όνομά του αυτό είναι Σταύρος Ι. Κατραμάδος). Επίσης, τον άξιο Δήμαρχό μας, τον πρώτο πολίτη της πόλης μας, τον Δήμαρχο του 60% (φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σας αναλύσω ετυμολογικά τι σημαίνει η λέξη «δήμαρχος») ως «Μητσοδήμαρχο», με ό,τι από αυτό υπονοείται!
    Λυπούμαι, αλλά αυτό δεν είναι κριτική (πολιτική κριτική αν θέλετε), αυτό είναι το λιγότερο κιτρινισμός. Εύκολα, λοιπόν, δίνετε το δικαίωμα και την ευχέρεια να ονοματίζουν – χαρακτηρίζουν πολλοί την εφημερίδα σας ως «Φυλλάδα». Δείχνετε δε τόση, κατά την γνώμη μου, εμπάθεια προς την νέα δημοτική αρχή που στα φύλλα που σχολιάζουν την πόλη μας και τους δημοτικούς (επιτρέψτε μου να πω) άρχοντες αναφέρεστε σε αυτούς ως «οι ΣΠΑΤΟΛΟΥΤΣΟΙ». Αν αυτό θεωρείτε ότι σας τιμά, λυπούμαι και πάλι.
Για όλους αυτούς τους ανωτέρω λόγους θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός για την χρήση των εγγράφων στοιχείων που μου ζητάτε, διότι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η χρήση που θα τους κάνατε δεν θα ήταν προς το δημόσιο – δημοτικό συμφέρον και την ανάγκη του δημότη –πολίτη– κατοίκου για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, αλλά μάλλον για να ικανοποιήσετε την διαφαινόμενη, κατά την γνώμη μου, ως προσωπική σας εμπάθεια προς τον Συνδυασμό μας.

Τέλος, το αν δημοσιεύσετε την επιστολή μου ή όχι είναι στην διακριτική σας ευχέρεια, αν και είμαι βέβαιος ότι θα το πράξετε με βάση την στοιχειώδη δημοσιογραφική ευθιξία – δεοντολογία που θέλω να πιστεύω ότι έχετε.

Ευχαριστώ
Ιωάννης Σ. Τούντας
Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδος
Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.)

6 σχόλια:

  1. Mπράβο Γιάννη .Είναι καιρός όλα τα "κουνάβια" να μπουν στις φωλιές τους . Αρκετή βρώμα αφήσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω ποτε θα ξαναβγαλεις φυλο λαμογιο γιατι δεν ξερω ποτε θα ξανακερδισεις στον ιπποδρομο θα ηθελα ομως να δω την απαντηση σου

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΜΑΛΩΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ?

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ ΟΤΑΝ ΕΓΛΥΦΕ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΨΕΥΤΟΜΑΡΚΟΥ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΚΡΑΞΕΤΕ?ΑΥΤΟΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? Η Ο ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΛΗΣΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΚΡΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΟΤΡΟΦΟ?ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΩΡΑ Κ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ Κ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΨΕΥΤΗΣ,Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ ΤΟ ΓΚΑΝΙΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ Δ.Μ. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΗΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΓΚΟ 500ΕΥΡΩ? ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΕΔΩ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑ 1ΕΚΤ. Κ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ? ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΞΕΣΚΙΣΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ Κ ΨΗΦΗΣΕΣ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΗΦΗ,ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.ΟΛΟΙ ΕΣΕΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Κ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΕ ΦΤΑΝΕΙ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΠΟΛΛΑ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΑΣ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 'ΔΩΡΟ' ΣΟΥ 'ΜΕΣΙΤΗ' ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΑ? ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου