Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Λεβέντης: «Αντέξαμε» - Πανευτυχής και η σύζυγός του

Λεβέντης: «Αντέξαμε» - Πανευτυχής και η σύζυγός του
«Λάθος η ανάγνωση, εκ μέρους του κ. Τσίπρα, ότι μόνος του με τον κ. Καμμένο μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μεταρρυθμίσεων του επόμενου διαστήματος» είπε ο πρόεδρος του κόμματος
Πανευτυχής είναι ο Βασίλης Λεβέντης σήμερα, αφού κατάφερε να δει την Ένωση Κεντρώων να μπαίνει στη Βουλή. «Αντέξαμε» ήταν η πρώτη λέξη του κ. Λεβέντη κατά την άφιξή του στα γραφεία του κόμματός του, στο Μεταξουργείο.




«Παρά την πόλωση και τον αβυσσαλέο πόλεμο, αντέξαμε και η νίκη αυτή ανήκει αποκλειστικά στους νέους και τις νέες της χώρας, αυτοί είναι οι "ιδιοκτήτες" αυτής της νίκης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων φανερά συγκινημένος.







Το ήθος των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων θα είναι υπόδειγμα και το κύριο χαρακτηριστικό του επόμενου διαστήματος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολύ μεγάλες και «θεωρώ ανεπαρκές το σχήμα Τσίπρα - Καμμένου, η εντολή του λαού κατ' εμέ είναι μία κυβένρηση ευρύτερης συνεργασίας» είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Είναι λάθος η ανάγνωση, εκ μέρους του κ. Τσίπρα, ότι μόνος του με τον κ. Καμμένο μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μεταρρυθμίσεων του επόμενου διαστήματος» κατέληξε.

Βασίλης Λεβέντης: Λάφυρα δεν ζητώ. Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης εάν καθαρίσει το δημόσιο

Τις βασικές αρχές της πολιτικής του ανέπτυξε σε μια σύντομη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης. Ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου μίλησε για την στάση του κόμματός του την επόμενη ημέρα στη Βουλή, για τους συγγενείς του, κατήγγειλε τους δημοσκόπους για «βρώμικα παιχνίδια» αλλά και την ταυτότητα τον ψηφοφόρων του, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο οι νέοι που αγωνιούν για το μέλλον τους -αλλά που έφεραν την Ένωση Κεντρώων, για πρώτη φορά ύστερα από προσπάθειες 25 ετών, στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η αναλυτική δήλωση του κ. Βασίλη Λεβέντη στον Alpha έχει ως ακολούθως:

«Δέχομαι να συζητήσω με όλους, αλλά θεωρώ λάθος την κυβέρνηση, ξανά, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το είχα πει και παλαιότερα, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι παρά φύσιν σύζευξη και θα έχει κακή κατάληξη. Επομένως θεωρώ ότι απαιτείται κυβέρνηση ευρυτέρου πέλματος.

Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης εάν υιοθετήσουν τις μεταρρυθμίσεις της ατζέντας της Ένωσης Κεντρώων, διότι μέχρι αυτή την ώρα ρίχνουν όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο υπερπροστατεύεται από όλα τα μνημόνια. Εάν λοιπόν αλλάξει η ατζέντα και παταχθούν οι αργομισθίες στο δημόσιο, καταργηθούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις, οι πολυθεσίες, οι πρόωρες συντάξεις κ.λπ, εάν όλα αυτά τύχουν αποδοχής, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Εάν όμως θέλουν να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μία πολιτική με την οποία δεν συμφωνώ, δεν θα το κάνω. Γιατί αυτοί που ψήφισαν Ένωση Κεντρώων, ψήφισαν κάτω από το βάρος συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.

Λάφυρα δεν ζητώ. Η αποστολή της Ένωσης Κεντρώων δεν είναι να πάρουμε υπουργεία όπως πήρε ο Καμμένος, ο Καρατζαφέρης, ο Κουβέλης ή διάφοροι άλλοι. Η αποστολή της Ένωσης Κεντρώων είναι να καθαρίσει η χώρα. Σε οτιδήποτε θετικό γίνεται και συμφωνούμε θα δίνουμε ψήφο, σε οτιδήποτε αρνητικό δεν θα δίνουμε ψήφο.

Ό,τι είπαμε προεκλογικά θα το πράξουμε. Καταγγελθήκαμε, συκοφαντηθήκαμε, μου είπαν ότι έχω βάλει συγγενείς μου. Αλλά ένας Λεβέντης υπάρχει στη Βουλή.

Μακάρι να τους φέρει, γιατί έχουν αγωνιστεί τριάντα χρόνια και μου έδιναν βοήθεια. Όταν έσβηναν τα φώτα, όλοι οι άλλοι εξαφανίζονταν. Εχθές και προχθές εμφάνιζαν την Ένωση Κεντρώων έξω από τη Βουλή με δημοσκοπήσεις. Παρουσίαζαν τον κο Μεϊμαράκη και τον κο Τσίπρα ως ισόπαλους. Απεδείχθη όμως ότι δεν ήταν ισόπαλοι και άρα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων παίζουν βρώμικα παιχνίδια με τον λαό και ένα από τα ζητήματα που πρέπει να καθαρίσουμε είναι αυτή η, μέσω των δημοσκοπήσεων, πλύση εγκεφάλου στην κοινωνία. Μεταξύ Μεϊμαράκη και Τσίπρα εμφάνιζαν ισοπαλία για να μπορούν να κάνουν πόλωση εις βάρος των μικρότερων κομμάτων. Είναι ένα σχέδιο εξόντωσης.

Οπωσδήποτε η είσοδος ενός κόμματος που πάλευε επί 25 χρόνια να μπει στη Βουλή, είναι ένα φαινόμενο. Εγώ πάλεψα τον δικομματισμό όταν έπαιρναν 90% ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Πάλευα όμως και στεκόμουν όρθιος ξέροντας ότι το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει. Είχα ένστικτο ότι η δικαίωση ήταν μπροστά. Και δεν ήταν δικαίωση του Λεβέντη, είναι η δικαίωση των νέων αυτής της χώρας. Ένωση Κεντρώων ψήφισαν οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό άνεργοι και αυτοί που κάθονται και δουλεύουν εδώ για 350 ευρώ. Αυτοί είναι οι ψηφοφόροι της Ένωσης Κεντρώων. Και υπόσχομαι να κάνουμε μεγαλύτερη την Ένωση Κεντρώων».

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη αξία δίνεις Σίσυφε σε ποιον τον Λεβέντη ενα γελοίο υποκείμενο που έφτασε στο σημείο να μπερδέψει ακόμα και τον Αντένα με τον Άλφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου