Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Απαλλοτριώσεις Ερασίνου: Δεν εκταμιεύονται τα χρήματα γιατί ο υπουργός δεν έχει… αρμοδιότητες (Video)!

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησαν τόσο ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σ. Μεθενίτης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Π. Φιλίππου, κατά τη διάρκεια της ειδικής
μονοθεματικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αντικείμενο τις εξελίξεις για την εκταμίευση του ποσού των 20,8 εκατομμυρίων ευρώ για τις απαλλοτριώσεις του Ερασίνου.




Στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής είχαν προκληθεί και συμμετείχαν βουλευτές της Αττικής, όλων των κομμάτων, οι οποίοι δήλωσαν την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή τους προς τους δικαιούχους των απαλλοτριώσεων προσθέτοντας πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μη χαθεί η σχετική προθεσμία που υπάρχει και η οποία εκπνέει στις 16 Μαρτίου.

Ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης ευχαρίστησε δημόσια όχι μόνο τους βουλευτές που παρέστησαν αλλά και όσους συνέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να απεμπλακεί το ζήτημα από τα γραφειοκρατικά γρανάζια του δημοσίου και να μπουν οι 3 από τις 4 απαιτούμενες υπογραφές.

Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δέδες, της Νέας Δημοκρατίας Γεωργία Μαρτίνου και Γιώργος Βλάχος, του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου καθώς και ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Σταύρος Πετρόπουλος.

Ο κ. Μεθενίτης όμως στάθηκε και στις προσπάθειες τόσο του βουλευτής Αττικής της ΝΔ Μάκη Βορίδη όσο και του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι, όπως είπε, συνέβαλαν τα μέγιστα στην απεμπλοκή του θέματος.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν κατάμεστη από πολίτες τους οποίους αφορά η εκταμίευση των χρημάτων, ανθρώπους οι οποίοι ελπίζουν και στηρίζουν πολλά για τη ζωή και το μέλλον τους στα ποσά που ελπίζουν ότι θα εισπράξουν.

Όλοι οι βουλευτές που μίλησαν έκαναν σαφές ότι «τα χρήματα δεν μπορούν πλέον να χαθούν αφού έχουν ενταχθεί σε συγκεκριμένο κωδικό των δημοσίων έργων» και όπως ήταν φυσικό καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες.


Αυτό πάντως που εντυπωσίασε ήταν η αποκάλυψη του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης δεν μπορεί να βάλει την απαιτούμενη τέταρτη – και τελευταία – υπογραφή για την παρακατάθεση των 20,8 εκατομμυρίων στους λογαριασμούς των δικαιούχων επειδή ακόμη δεν έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα με τις αρμοδιότητές του!

Ως εκ τούτου ο μόνος που μπορεί να υπογράψει σχετικά είναι ο… υπερυπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν επαφές και μαζί του.

Πάντως αυτό που έγινε σαφές είναι ότι οι ημέρες «τρέχουν» αφού εάν δεν υπάρξει υπογραφή μέχρι τις 16 Μαρτίου, το θέμα, υπάρχει κίνδυνος, να παραπεμφθεί στις καλένδες με ό,τι σημαίνει αυτό για τους αγωνιούντες δικαιούχους.

Πέραν της συμπαράστασης - ακόμη και με συγκεκριμένες ενέργειες που δεσμεύθηκαν να κάνουν – των βουλευτών, όλοι ανεξαιρέτως οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δήλωσαν τη συμπαράταξή τους στους δικαιούχους, κάτι το οποίο επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακή ομοθυμία».

Στο πλαίσιο των ενεργειών ο περιφερειακός σύμβουλος Πάρις Ευαγγελίου σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου δεσμεύτηκαν να θέσουν το θέμα στη συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη, του Περιφερειακού Συμβουλίου, προ ημερήσιας διάταξης, για την έκδοση μιας απόφασης συμπαράστασης.

Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στις επόμενες ημέρες και στο κατά πόσο ο κ. Σπίρτζης θα αποκτήσει τις απαιτούμενες αρμοδιότητες ώστε να έχει… αξία η υπογραφή του ενώ, βέβαια, στόχος είναι και η ενημέρωση του κ. Σταθάκη.

Πάντως υπήρξαν σαφείς διαβεβαιώσεις από όλους τους παρασταθέντες ότι «τα χρήματα δεν είναι δυνατόν να χαθούν»

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου ολοκληρώνοντας τη μονοθεματική συνεδρίαση έκανε σαφές ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα για τη βούληση της κυβέρνησης με δεδομένη την ύπαρξη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

«Εάν μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαρτίου δεν υπάρξει υπογραφή, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ημέρας εκείνης νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να δούμε σε ποιες περαιτέρω ενέργειες θα προχωρήσουμε - ακόμη και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο - για να πιέσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την εξασφάλιση των απαιτούμενων υπογραφών και κατ’ επέκταση των χρημάτων» κατέληξε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτ. Μεθενίτης.

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.grπου ακολουθεί, στιγμιότυπα από τις τοποθετήσεις βουλευτών αλλά και τις εξελίξεις όπως παρουσιάστηκαν από τον δήμαρχο Μαρκοπούλου:



www.notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου