Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

«Να σταματήσει η απεργία πείνας των κρατουμένων για τρομοκρατία»

Φωτογραφία αρχείου του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα από τη δίκη της «17Ν»
Αυτό ζητά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, σημειώνοντας παράλληλα πως οι θεράποντες ιατροί οφείλουν μεν
να σεβαστούν τις επιθυμίες των κρατούμενων για μη παροχή τροφής, όμως ταυτόχρονα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση «κατάστασης ανάγκης».




Κάλεσμα στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Νίκο Μαζιώτη και άλλους καταδικασθέντες για υποθέσεις για υποθέσεις τρομοκρατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας που πραγματοποιούν επί εβδομάδες απευθύνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο υπογραμμίζει επίσης πως οι θεράποντες ιατροί οφείλουν μεν να σεβαστούν τις επιθυμίες των κρατούμενων για μη παροχή τροφής, όμως ταυτόχρονα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση «κατάστασης ανάγκης».

Το υπουργείο καλεί τους κρατούμενους να διακόψουν την απεργία τους «αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν».

Σημειώνει επίσης πως «κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων».

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου