Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Και στη λίμνη Κόμο ο Βαρουφάκης για οικονομικό Φόρουμ

Για το συνέδριο «Αμπροζέτι»
O υπουργός Οικονομικών δεν έχασε την ευκαιρία για μια βόλτα στο χωριό - Μαζί του και η σύζυγός του Δανάη Στράτου...
Δείτε τη selfie που έβγαλε με δημοσιογράφο του Bloomberg - Στο ίδιο συνέδριο συμμετείχε πέρυσι και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Τα φλας των φωτογράφων συγκέντρωσε για άλλη μια φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη λίμνη Κόμο προκειμένου να μιλήσει στο ετήσιο φόρουμ της ιταλικής δεξαμενής σκέψης, «Αμπροζέτι», που θα διεξαχθεί στην περίφημη «Villa d'Este».




Ξεκλέβοντας λίγες ώρες πριν την επίσημη συμμετοχή του στο φόρουμ, στο οποίο για δεύτερη συνεχή χρονιά προσκαλείται να μιλήσει υψηλόβαθμος Έλληνας πολιτικός - το 2014 είχε λάβει μέρος ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως γράφουν ιταλικά ΜΜΕ, περπάτησε στους δρόμους του χωριού γύρω από τη λίμνη Κόμο. Ο ανοιξιάτικος καιρός, το ότι έφτασε στην περιοχή πριν το γεύμα αλλά και το γεγονός ότι η περιοχή είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα αποδείχθηκε ακαταμάχητος συνδυασμός για τον Έλληνα υπουργό, ο οποίος είχε την τύχη να έχει στο πλευρό του και τη σύζυγό του Δανάη Στράτου.









Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ο κ. Βαρουφάκης δεν αρνήθηκε στους πελάτες του πολυτελέστατου ξενοδοχείου - με την διανυκτέρευση να κοστίζει έως και 900 ευρώ - «Villa d'Este» στο οποίο ο ίδιος φιλοξενείται ως επίσημος ομιλητής στο φόρουμ κάθε αίτημα για selfie. Εξάλλου αυτός ήταν ο τρόπος μέσω του οποίου διέρρευσε η παρουσία του στο φόρουμ της ιταλικής δεξαμενής σκέψης, «Αμπροζέτι» καθώς μια από όσες υπέβαλαν το σχετικό αίτημα ήταν και η δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείο Bloomberg, Σόνια Σιρλέτι. Χαριτολογώντας, μάλιστα, η δημοσιογράφος έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας «Το ζήτησε τόσο ευγενικά. Δεν μπορούσα να πω όχι».

Το tweet της Σόνια Σιρλέτι



Αντίθετα αν και του ζητήθηκε από Ιταλούς δημοσιογράφους να απαντήσει σε ερωτήσεις, ο υπουργός Οικονομικών το αρνήθηκε ευγενικά, σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν ιταλικές ιστοσελίδες. Μετά τη βόλτα στους δρόμους του χωριού ο κ. Βαρουφάκης και η κυρία Στράτου κατευθύνθηκαν προς το βουνό που βρίσκονται οι χώροι διεξαγωγής του φόρουμ με τον υπουργό Οικονομικών να συμμετέχει σε συζήτηση για την Ατζέντα της Ευρώπης μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλιάς Μάριο Μόντι.

Φέτος, το πρόγραμμα του συνεδρίου θα εστιάσει στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ μεταξύ άλλων, θα μετέχουν ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας Ιγνάζιο Βίσκο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο Ζαν Πιζανί-Φερί πρώην επικεφαλής του Bruegel και σύμβουλος σήμερα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κ.α.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου