Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Επίδομα ενοικίου έως 220 ευρώ σε 30.000 δικαιούχους

Επίδομα ενοικίου έως 220 ευρώ σε 30.000 δικαιούχους προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση.
Επίδομα ενοικίου σε 30.000 δικαιούχους θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση που θα κατατεθεί στην βουλή σήμερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παρουσίασε λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που κατατίθεται σήμερα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίδομα ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά σε ακραία φτώχεια, καθώς και σίτιση μέχρι 300.000 φυσικά πρόσωπα που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης.




Το επίδομα ενοικίου θα απευθύνεται σε 30.000 δικαιούχους που απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους και θα είναι 70 ευρώ ανά άτομο της οικογενείας και θα φτάνει για τετραμελής οικογένειας στα 220 ευρώ. Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια ανέφερε ο κ. Στρατούλης.

Ο κ.Στρατούλης διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα σε νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, δεν μπορούν να το πληρώσουν και τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Έχουμε πει από την αρχή και προεκλογικά και στις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι ανεξάρτητα απ' όποια διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.


www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου