Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«Αν ο Σόιμπλε μπλοφάρει, τότε κάνει μια εξαιρετική δουλειά»

«Αν ο Σόιμπλε μπλοφάρει, τότε κάνει μια εξαιρετική δουλειά» 
Financial Times: Η θεωρία για το άρρωστο πόδι
«Αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπλοφάρει, τότε κάνει μια εξαιρετική δουλειά» τονίζουν σε άρθρο τους οι Financial Times σχολιάζοντας την άμεση άρνηση της γερμανικής πλευράς
στο ελληνικό αίτημα για παράταση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το πρόγραμμα τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου και η κυβέρνηση ξεμένει γρήγορα από μετρητά, κάτι που ο κ. Σόιμπλε ξέρει. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνει παράταση μόνο αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική.

Οι Financial Times σημειώνουν πως «και οι δύο πλευρές κατανοούν ότι η ρήξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε Grexit», αλλά αναρωτιέται αν το Βερολίνο είναι έτοιμο να δει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Πίσω από τον 72χρονο υπουργό Οικονομικών βρίσκεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Το μεγάλο ερώτημα για την Αθήνα είναι αν οι  Βρυξέλλες μπορούν αυτή τη στιγμή να παρέμβουν για να μαλακώσουν τη σκληροπυρηνική προσέγγιση του κ Σόιμπλε.

Για τη Γερμανία, το διακύβευμα είναι υψηλό. Είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής στην Ελλάδα, με περίπου 65 δισ. ευρώ δανείων.

Μάλιστα ορισμένοι αξιωματούχοι στη Γερμανία αποδέχονται τη θεωρία για το «ακρωτηριασμένο πόδι». Δηλαδή να κόψουν το άρρωστο πόδι για να σωθεί το υπόλοιπο σώμα. Σε αυτή τη περίπτωση το άρρωστο πόδι είναι η Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου