Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εκτόξευση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εκτόξευση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ράλι 8% - Στις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά τη συμφωνία
Το ράλι στο χρηματιστήριο συνεχίζει ασταμάτητο καθώς οι δηλώσεις της κυβέρνησης στη λίστα μέτρων για τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά
και για τον ιδιωτικο-οικονομικό χαρακτήρα των τραπεζών, είναι το "καύσιμο" για την ελληνική αγορά.

Η θετική υποδοχή της λίστας από το Eurogroup και τους αξιωματούχους οδηγεί τους ξένους επενδυτές να αναλαμβάνουν περισσότερο ρίσκο. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 8% στις 922 μονάδων και ο FTSE 25 με κέρδη 8,7% στις 275 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 14% καθώς η επίτευξη της συμφωνίας πιθανότατα θα σημάνει και την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην χρηματοδότηση της ΕΚΤ. Αυτό απομακρύνει οριστικά το σενάριο επιβολής περιορισμών στα κεφάλαια και τα προβλήματα ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Οι πολύπαθες τράπεζες που έχαναν ρευστότητα και έσοδα απο τα "κόκκινα" δάνεια είναι πιο ασφαλείς πλέον, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι το πακέτο Draghi ξεκινά μέσα σε λίγες ημέρες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Εθνική (+15%), της οποίας το παράγωγο (ADR) έκλεισε τη Δευτέρα στη Wall Street στα 1,91 δολάρια με πτώση 2,55%. Κέρδη 11,5% για την Πειραιώς και κέρδη 14% για την Eurobank, η οποία μάλιστα έχει όγκο 110,5 εκατ. μετοχές, και κέρδη 14,3% για την Alpha Bank.

 
www.newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου