Κάνουμε μια επίσκεψη στο πιο κοντινό κατάστημα καλλυντικών και ερχόμαστε αντιμέτωπες με εκατοντάδες προϊόντα ομορφιάς από τα οποία πρέπει να επιλέξουμε τα ιδανικά για εμάς.
Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα χρησιμοποιήσουμε όλα και είναι δύσκολο να επιλέξουμε τα κατάλληλα. Ακολουθούν τα δέκα απαραίτητα καλλυντικά που δεν πρέπει ποτέ να λείψουν από το νεσεσέρ σας.
  • Κονσίλερ
2. Κονσίλερ
Αν το δέρμα σας δεν είναι τέλειο, το κονσίλερ πρέπει να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Ταμπονάρετε με αυτό τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας, την ακμή, τις κοκκινίλες και τους μαύρους πόρους. Φροντίστε να ενσωματωθεί σωστά με το μέικ απ που χρησιμοποιείτε. Πειραματιστείτε ώσπου να βρείτε τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει με το δέρμα σας και συμβαδίζει με το μέικ απ σας.
  • Μέικ απ
3. μέικ απ (1)
Το μέικ απ είναι η βάση για την όμορφη όψη τουπροσώπου. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι ή τα δάκτυλά σας για να το απλώσετε ομοιόμορφα στο δέρμα σας. Χρησιμοποιείστε μόνο όσο χρειάζεστε πραγματικά για να καλύψετε τυχόν ατέλειες που δεν κάλυψε το κονσίλερ. Φροντίστε να «δουλέψετε» καλά το μέικ, ώστε να μην είναι ευδιάκριτα τα τελειώματά του.
  • Κόκκινο κραγιόν
red_lipstick
Κάθε γυναίκα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν τόνο κόκκινου κραγιόν στο νεσεσέρ της. Έχετε ένα στην τσάντα σας, όπου και αν πηγαίνετε. Το κόκκινο κραγιόν είναι αυτό που λέμε «σταθερή αξία», είτε πρόκειται για τη δουλειά, είτε για ένα ποτό το βράδυ και ταιριάζει τέλεια με κάθε ντύσιμο. Δοκιμάστε διάφορες αποχρώσεις προτού καταλήξετε σε εκείνες που σας ταιριάζουν περισσότερο. Φροντίστε να έχετε και μία φίλη μαζί για να σας δώσει και μία δεύτερη γνώμη για το τί σας ταιριάζει περισσότερο.
  • Εyeliner
4. Eyeliner
To eyeliner δεν είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση αν το δέρμα σας έχει σκούρα απόχρωση, αν όμως έχετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά και βλεφαρίδες το eyeliner σας ταιριάζει ιδανικά σε συνδυασμό με μάσκαρα. Μην τραβάτε τη γραμμή από τη μία γωνία ως την άλλη· διατηρήστε τη φυσική όψη ξεκινώντας δύο ή τρία χιλιοστά από την εσωτερική γωνία του ματιού στο πάνω βλέφαρο και συνεχίστε στο κάτω βλέφαρο τραβώντας τη γραμμή από τη μέση του βλεφάρου ως την εξωτερική γωνία.
  • Ρουζ
5. Ρουζ (1)
Το ρουζ είναι ένας τέλειος τρόπος να φωτίσετε το πρόσωπό σας. Συνδυάζει την υγιή λάμψη με μια ιδέα χρώματος. Απλώστε ανάλαφρα το ρουζ κατά μήκος των ζυγωματικών σας κι επιλέξτε την απόχρωσή του ανάλογα με τη σκιά που φοράτε.
  • Ενυδατική κρέμα προσώπου
6. Ενυδατική κρέμα προσώπου
Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για ολόκληρο το σώμα. Πάντα να απλώνετε κρέμα νυκτός προτού ξαπλώσετε. Ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά το ντους, διότι το ζεστό νερό, που συχνά περιέχει χλωρίνη, θα στεγνώσει το δέρμα σας. Είναι η καλύτερη στιγμή για ενυδάτωση, μιας και οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί και το δέρμα θα μπορέσει να απορροφήσει σε βάθος την κρέμα. Έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα σωληνάριο με ενυδατική κρέμα για να διατηρείτε τα χέρια σας πάντα ενυδατωμένα και για να αποφεύγετε τα σκασίματα και τις κοκκινίλες, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Κρέμα ματιών
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, για αυτό μη χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα που απλώνετε στο υπόλοιπο πρόσωπο ή το σώμα. Μια ελαφριά κρέμα νυκτός θα ενυδατώσει το δέρμα και θα αποτρέψει το σχηματισμό ρυτίδων. Απλώστε την ταμποναριστά με το μικρό δάκτυλο του χεριού σας, και όχι κινήσεις που θα τραβούν το δέρμα. Όσο λιγότερο αγγίζετε τα μάτια σας, τόσο το καλύτερο.
  • Μάσκα ομορφιάς
Καμία ποσότητα μέικ απ δεν μπορεί να καλύψει πλήρως την κακή όψη του δέρματος. Καθιερώστε μία μέρα την εβδομάδα για να κάνετε μάσκα ομορφιάς για τη σύσφιξη των πόρων, την αντιμετώπιση της ακμής και την απώλεια τοξινών. Κατά την εφαρμογή της μάσκας αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε καλά τη μάσκα προτού στεγνώσει εντελώς και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα.
  • Σαμπουάν
9. Σαμπουάν
Τα σαμπουάν του εμπορίου πάντα ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουν ποτέ τα μαλλιά «θαμπά και άτονα». Το πρόβλημα είναι πως κάθε χημικό προϊόν μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στα μαλλιά, κάνοντάς τα να δείχνουν λιγότερο όμορφα. Αντικαθιστώντας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα το κανονικό σαμπουάν με ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό βοηθά την απομάκρυνση κάθε κατάλοιπου που αφήνουν πίσω τους τα προϊόντα styling . Χρησιμοποήστε το προϊόν μία φορά την εβδομάδα, το περισσότερο, αν έχετε λιπαρά μαλλιά. Μην το παρακάνετε, καθώς τα προϊόντα για βαθύ καθαρισμό μπορούν να βλάψουν το τριχωτό της κεφαλής αν χρησιμοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό.
  • Κοντίσιονερ μαλλιών
10.Κοντίσιονερ μαλλιών
Τα μαλακά, μεταξένια μαλλιά τα κερδίζουμε με τη χρήση του κοντίσιονερ στο τέλος κάθε λουσίματος. Αν έχετε ξηρά μαλλιά, η χρήση ενός κοντίσιονερ βαθιάς εφαρμογής μία με τέσσερις φορές τον μήνα, μπορεί να κρατήσει μακριά το φριζάρισμα. Αν η τρίχα έχει την τάση για σπάσιμο, ένα κοντίσιονερ με σύνθεση πρωτεΐνης θα την ενισχύσει και θα την δυναμώσει. Αν έχετε λιπαρά και λεπτά μαλλιά, η χρήση του κοντίσιονερ δεν είναι απαραίτητη. Περιοριστείτε στην εφαρμογή του μία φορά τον μήνα στις άκρες των μαλλιών σας.
Αν μπορείτε να επωμιστείτε το κόστος τους, αυτά τα δέκα προϊόντα δεν θα πρέπει να λείψουν ποτέ από το νεσεσέρ σας, ενώ τα περισσότερα από αυτά θα κρατήσουν για αρκετούς μήνες.

www.post4life.gr