Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

7 τρόποι για να μας πάρει ο ύπνος

7 τρόποι για να μας πάρει ο ύπνος
Για να μην κάθεσαι να μετράς προβατάκια
Μία λέξη πλανάται τελευταία πάνω από τα κρεβάτια όλου του κόσμου: Ιnsomnia. Αυπνία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του
Εθνικού Ιδρύματος Νευρολογικών Διαταραχών των ΗΠΑ, πάνω από 60 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από αυτή την ιδιότυπη ασθένεια. Οι έρευνες δείχνουν πως για έναν ενήλικο είναι αναγκαίες 7 με 8 ώρες ύπνου καθημερινά, κι αν νομίζετε ότι οι επιπτώσεις περιορίζονται μόνο στην κούραση της επόμενης μέρας, κάνετε λάθος. Την εμφάνισή τους κάνουν και συμπτώματα όπως τάση για υψηλή κατανάλωση γλυκαντικών και ζάχαρης, απροθυμία για δουλειά, έλλειψη συγκέντρωσης και πολλά άλλα τα οποία επιφέρουν σωματικά και ψυχολογικά βάρη.
Για να αφεθείτε λοιπόν στον Μορφέα, μπορείτε να ακολουθήσετε 7 απλά βήματα. Σημείωση: Μπορεί να αρκεί απλώς και ένα από τα 7, μη μπείτε στη διαδικασία να τα κάνετε όλα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να σας πάρει ο ύπνος από… υπερκόπωση.




1. Κάντε 60 λεπτά Switch off
Εάν είχατε μία ταραχώδη μέρα, οφείλετε να δώσετε στον εαυτό σας μία ώρα που δε θα κάνετε απολύτως τίποτα. Τίποτα όμως. Τίποτα.

2. Κάντε ένα ζεστό ντουζ
Χαλαρώστε το μυαλό και το σώμα σας, μέσα από ένα καυτό μπάνιο. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού θα ρίξει τους παλμούς της καρδιάς σας και θα σας οδηγήσει στο πάπλωμα.

3. Βάλτε κάλτσες
Τα άκρα παγώνουν περισσότερο από τα υπόλοιπα μέλη του σώματος και σίγουρα οι κάλτσες θα βοηθήσουν στο να αποκτήσετε την κατάλληλη θερμοκρασία για έναν ιδανικό ύπνο.

4. Λύστε Σταυρόλεξο
Η διαδικασία της σκέψης θα αποτελειώσει τον ήδη εξαντλημένο εγκέφαλο, ο οποίος θα «πάρει απόφαση» πως ήρθε η ώρα του ύπνου.

5. Μην πάτε στο κρεβάτι αν δεν νυστάζετε
Η προσπάθεια να κοιμηθείτε περισσότερο πέφτοντας στο κρεβάτι από τις 8μμ θα αποβεί μοιραία. Περισσότερο θα κουραστείτε από τη διαδικασία να επιβάλλετε στον εαυτό σας να κοιμηθεί. Εξάλλου 7-8 ώρες ύπνο είναι πιο χρήσιμες από 10-12, λένε οι επιστήμονες.

6. Χαλαρώστε μέσα στη μέρα
Προσπαθείστε να βάλετε τον εαυτό σας σε στιγμές χαλάρωσης μέσα στη μέρα, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Ακούστε μουσική ή ακόμα χρησιμοποιήστε την εφαρμογή iSleep Easy από το iphone σας.

7. Κρύψτε το ρολόι
Επαναλάβετε μετά από εμάς: «Θα σταματήσω να κοιτάω το ρολόι μου πριν κοιμηθώ για να με πάρει ο ύπνος». Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να συνεχίσετε να το κοιτάτε μέχρι το πρωί. Και αν η μπαταρία του είναι σε καλή κατάσταση, αυτό θα συνεχίζει να λειτουργεί. Εσείς όμως όχι.

Καλή Νύχτα και Καλή Τύχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου