Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Οι 5 πιο πολυτελής τροφές στον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσετε

Για ορισμένους το φαγητό είναι απόλαυση γι΄ αυτό και τολμούν να δοκιμάζουν διάφορες γεύσεις και συνδυασμούς. Η κριτικός φαγητών και βραβευμένη συγγραφέας Mimi Sheraton
σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του αναφέρει μερικά ήδη τροφών που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Ποια είναι αυτά;

Βαλσάμικο ξύδι
Η γεύση του είναι εντελώς διαφορετική από το κοινό ξύδι που ξέρουμε. Το βαλσάμικο σου αφήνει ένα είδος γλυκύτητας μαζί με οξύτητα, ενώ έχει μια σκούρα απόχρωση. Για τους λάτρεις του βαλσάμικου ξυδιού, το πιο hot σημείο είναι η Osteria di Rubbiara στη Nonantola της Ιταλία. Εκεί υπάρχει ένα ταβερνάκι όπου σερβίρεται ένα μόνο γεύμα κάθε βράδυ και όλα τα πιάτα έχουν βαλσάμικο.



Φουά γκρα
Φέτες από συκώτι σιγοβράζουν στο ζουμί που έχουν βγάλει έχοντας μόνο λίγο αλάτι. Συνηθίζεται να σερβίρετε με σύκα και φέτα του τοστ ή με μπαγκέτα ψημένη στα ξύλα.



Σαλάτα με μανιτάρια ovoli και λευκή τρούφα
Όσοι έχετε ενδοιασμούς μια δοκιμή θα σας πείσει για την υπέροχη γεύση της. Μπορεί να ακούγεται απλή, ωστόσο, ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών μαγεύει οποιονδήποτε αποφασίσει να τη δοκιμάσει.
Και για όσους δεν γνωρίζεται τι είναι το μανιτάρι ovoli, είναι ένα πορτοκαλί μανιτάρι που έχει σχήμα αυγού.



Angulas (νεαρά χέλια)
Το μαγείρεμα των angulas είναι εύκολο. Τα αφήνετε να βράσουν μέσα σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, διάφορα αρωματικά, σκόρδο και πικάντικες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Σερβίρονται μέσα σε μικρά πήλινα.
Αν και αρχικά θα νομίζεται ότι είναι κάτι σαν φιδές, αν είστε πιο παρατηρητικοί θα δείτε πως τα angula έχουν μικροσκοπικά... γκρι-μάυρα μάτια!
Έχουν όμως απαλή υφή και γεύση παρόμοια με εκείνη που έχουν τα οστρακοειδή.
Η περίοδος που μαζεύουν τα χέλια είναι συνήθως αρχές Νοέμβρη έως μέσα Φεβρουαρίου και οι πιο φανατικοί των angulas είναι οι Ισπανοί. Όποιος όμως αποφασίσει να τα αγοράσει θα πρέπει να γνωρίζει πως η τιμή τους είναι ιδιαίτερα τσουχτερή αφού κοστίζουν 1000 ευρώ το κιλό.



Tahitian Vanilla
Πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα καρυκεύματα και διαθέτει ένα λεπτό και λουλουδένιο άρωμα. Βραβευμένοι μάγειροι και αρτοποιείο σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν με κάθε ευκαιρία σε ποτά, πουτίγκες, φρουτοσαλάτες και γλυκά. Χρησιμοποιείται επίσης και ως άρωμα το οποίο καλμάρει τα νεύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου