Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Βενιζέλος: «Πάμε για μνημόνιο 3»

Βενιζέλος: «Πάμε για μνημόνιο 3»
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση
Καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, «ώστε τώρα οι θεσμοί να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση
να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο». Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε δηλώσεις του έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είπε πως «πάμε για μνημόνιο 3».
Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση
«γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω» και αναφερόμενος στο έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που απέστειλε στην Κομισιόν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις, εξέφρασε τη λύπη του «γιατί κάνουμε τόσα βήματα πίσω, γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, όπως είπε, «ώστε τώρα η τρόικα, οι θεσμοί σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο».

«Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε», είπε και πρόσθεσε ότι αντίθετα, «υποβάλλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της».

Υποστήριξε δε ότι όσα αναφέρονται στο έγγραφο «δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Τέλος, όσον αφορά στην επίσκεψή του στον κ. Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας πρωτίστως για να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για τη δεκαετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, που, όπως υπογράμμισε, ήταν υποδειγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου