Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Tο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα αποφάσισε: "ΟΧΙ ΧΥΤΑ" στον Μαραθώνα

κατάλογος
Το δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα πήρε σήμερα μια απόφαση που τιμά όλους τους
συμβούλους. Το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα λέει "ΟΧΙ" στον ΧΥΤΑ.
Όλες οι παρατάξεις –απόντος της παράταξης του κ. Λουίζου-συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στον Μαραθώνα.
Εισηγητής επί του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Ρείσογλου ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει αυτή την στιγμή μια επικοινωνία του δήμου με την Περιφέρεια και όλοι γνωρίζουμε ότι η κυρία Δούρου θέλει να ακυρώσει τις αποφάσεις των τεσσάρων μεγάλων έργων μέσα σε αυτή και το Γραμματικό. Τόνισε ότι η παράταξη έχει και προεκλογικά δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, οπότε υπάρχει μια πρόταση σε συνεννόηση πάντα με την περιφέρεια και εισηγείται να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στο Γραμματικό να μην δώσει η κ. Δούρου καμία παράταση έκθεσης περιβαλλοντολογικών όρων και από την πλευρά του δήμου να αναλάβει δράσεις για ανακύκλωση, ανακύκλωση συσκευών και συγκομιδή κλαδιών και πρασίνου.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η κυρία Δρακοπούλου, βαθιά γνώστρια του θέματος, η οποία ανέφερε ότι η εισήγηση που άκουσε ήταν πολύ σημαντική αφού είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ξεκάθαρη θέση και εξέφρασε την χαρά της αφού η εισήγηση έρχεται να συνεπικουρήσει σε μια πολλή μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα.
Από την πλευρά του κυρίου Χατζηγιάννη, παρά τις αντιδράσεις από τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, τον λόγο πήρε ο Κ. Κόλλιας ο οποίος ανέλυσε την πρόταση την παράταξης που αναφέρετε στην αντίθεση της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

www.marathonianea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου