Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή |
Υλικά 1 λουκάνικo χωριάτικο, σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
1/2 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
5-6 ντοματίνια κομμένα στα 4
3 αβγά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ.σούπας βούτυρο γάλακτος
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1-2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
πάπρικα ή πιπέρι
αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
Βήμα 2
Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα αβγά που έχετε ανακατέψει ελαφρά σε μπολ, όχι καλά όπως την ομελέτα. Τα ψήνετε ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχετε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις πήξει το ασπράδι, γιατί αν παραψηθούν στεγνώνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους.
Βήμα 4
Σερβίρετε τον καγιανά ζεστό ζεστό πασπαλίζοντας με μαϊντανό, πάπρικα, μπούκοβο ή πιπέρι. Συνοδεύετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι.
Μερίδες : 1
Χρόνος προετοιμασίας : 5m
Χρόνος ψησίματος : 20m
Έτοιμο σε : 25m
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου