Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ρατσιστικό παραλήρημα από ξεναγό στην China Town

Μια τουρίστρια την κατέγραψε με την κάμερα.Μια ξεναγός τουριστών σε διώροφο
λεωφορείο στο Σαν Φρανσίσκο έδωσε «ρεσιτάλ» ρατσιστικού παραληρήματος, όταν έδειχνε στους τουρίστες την China Town.Μια Αμερικανίδα ξεναγός στο Σαν Φρανσίσκο επέλεξε την τελευταία της μέρα στο επάγγελμα για να μιλήσει εναντίον των Κινέζων που ζουν στις ΗΠΑ με προσβλητικά και ανήκουστα λόγια. Η γυναίκα, που δήλωσε στους άναυδους τουρίστες, ότι κατάγεται από το Λος Άντζελες, άρχισε να βρίζει τους Κινέζους, όταν το διώροφο λεωφορείο με τους τουρίστες που ξεναγούσε μπήκε στην China Town.



Τότε, η γυναίκα, αφού άνοιξε πρώτα ένα μπουκάλι μπύρα, άρχισε να βρίζει τους Κινέζους που ήρθαν στις ΗΠΑ ως μετανάστες, που τρώνε χελώνες και βατράχια, που κάνουν παρελάσεις με δράκους και που ζουν πολλοί μαζί, ενώ από τα ρατσιστικά της βέλη δεν γλύτωσαν, ούτε τα μικρά παιδιά των Κινέζων, που τα κατηγόρησε για τον θόρυβο που κάνουν, ενώ φώναζε ότι αφού βρίσκονται στην Αμερική θα πρέπει να σταματήσουν να τρώνε βατράχια.

Η ξεναγός δεν σταμάτησε το υβρεολόγιο κατά των Κινέζων, ούτε όταν μια τουρίστρια του λεωφορείου άρχισε να καταγράφει με την κάμερα τον ρατσιστικό παραλογισμό της γυναίκας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για ποιο τουριστικό πρακτορείο εργάζεται η ξεναγός, αλλά σημειώνεται το λυπηρό γεγονός ότι κάποιοι από τους  επιβάτες την χειροκρότησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου