Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δεληβοριας Φώτης: «επικίνδυνη πρόβα τζενεράλε ενός μνημονιακού νόμου»

Δεληβοριας Φώτης
Με τον Ηλία Ψινάκη διατηρούμε ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας στα δημοτικά θέματα. Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε του ξεκαθάρισα ότι η παράταξή μας θα ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση στηρίζοντας κάθε θετική ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική σε τυχόν αρνητικές πράξεις και παραλείψεις.

Σε μεταγενέστερη συνάντηση μας στο Δημαρχείο, μου εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του για το ενδεχόμενο να κηρύξει χρεοκοπία στο Δήμο λόγω της κακής κατάστασης των οικονομικών. Επισημαίνοντας από την πλευρά μου τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος τόσο για το προφίλ του ιστορικού Δήμου του Μαραθώνα όσο και για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στη διεθνή ακτινοβολία του, εξέφρασα την κάθετη διαφωνία μου γιατί οι ζημιές για το Δήμο από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πολλαπλάσιες από τα τυχόν κέρδη.
Δυστυχώς δεν με άκουσε και προχώρησε στη χθεσινή συνέντευξη που για μένα αποτελεί απαρχή δεινών για το Δήμο και τους δημότες, αλλά και μια επικίνδυνη πρόβα τζενεράλε ενός μνημονιακού νόμου που θα βάλει τον Δήμο μας σε επιτήρηση.
Είναι η επανάληψη του σκηνικού του Καστελόριζου που πριν 4 χρόνια έβαλε την Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ και της Τρόικα. Τώρα ήρθε η σειρά των Δήμων: Το προεκλογικό σύνθημα του κ. Ψινάκη ήταν «Αλλάζουμε την Ελλάδα αρχίζοντας από το Μαραθώνα» Τώρα γίνεται « χρεωκοπούμε τη Ελλάδα αρχίζοντας από τον Μαραθώνα»;
Από πολύ παλιά είχαμε καταγγείλει κακοδιαχείριση και ατασθαλίες των προηγούμενων δημοτικών αρχών και στη Νέα Μάκρη και στο Μαραθώνα. Και είναι πέρα για πέρα αληθινό ότι ο Δήμος Μαραθώνα είναι παράδειγμα κακοδιοίκησης, πελατειακών σχέσεων και κακής οργάνωσης. Όμως από την ανάγκη διόρθωσης των κακώς κειμένων και μιας νέας οργανωτικής διάταξης μέχρι του σημείου να λες «βάζω βόμβα και διαλύω τα πάντα» υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Ο Δήμος Μαραθώνα ετοιμάζεται να δεχθεί αθλητές από όλο τον κόσμο για τον διεθνή Κλασσικό Μαραθώνιο της 9ης Νοεμβρίου, αλλά και πλήθος ξένων δημοσιογράφων. Φανταστείτε το διεθνή διασυρμό όταν διαπιστώσουν ότι επισκέπτονται τον πρώτο χρεωκοπημένο Δήμο της χώρας και τι μηνύματα θα στείλουν στο εξωτερικό και τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή. Φοβάμαι ότι οι συνέπειες της αστάθμητης αυτής πράξης θα είναι τραγικές για το Μαραθώνα.

Φώτης Δεληβοριάς 
δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα

1 σχόλιο:

  1. Ναι ρε Μπούλη αυτό σε πείραξε το εργοτάξιο μέσα στο ποτάμι που πρέπει να γίνει. με πλωτήρες όταν κατέβει το ποτάμι να το βρούμε κάτω στην παραλία.Θα είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που θα κτίσουν στην ξηρά και θα παραλάβουν πλωτό Πολιτιστικό Κέντρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου