Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης Food Styling: Αντωνία Κατή |
Υλικά
- 700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες μέτριες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο
- λίγη ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πακέτο χυλοπίτες χοντρές
- 200γρ. φέτα σε κυβάκια
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Χαράζετε σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος, τις βουτάτε για 5 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στη μέση, πιέζετε να φύγουν τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κυβάκια.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, κολοκυθάκια) όπως αναφέρεται στα υλικά.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα κυβάκια του κοτόπουλου.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αφού ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και ρίχνετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια.
Βήμα 5
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά σας, ρίχνετε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και το γυρίζετε στο τηγάνι μερικές βόλτες. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε τα κυβάκια της ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα, τα φύλλα της δάφνης και τη ρίγανη.
Βήμα 6
Παράλληλα βράζετε δίπλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσουν, αλλά να κρατάνε.
Βήμα 7
Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τα κυβάκια της φέτας.
Βήμα 8
Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά σας και να πάρουν μια βράση μαζί και σερβίρετε το φαγητό αμέσως σε πιάτα.
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 30m
Έτοιμο σε : 45m
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου