Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Με οικολογική συνείδηση η Σεγκολέν: με το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

H πρώην ερωμένη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, είχε την ιδέα να παρακινήσει τους Γάλλους να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι «φιλικά» προς το περιβάλλονΔίνοντας πρώτη το καλό παράδειγμα καθώς επέλεξε να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις της ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σέβεται το περιβάλλον, η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, φωτογραφήθηκε με το αγαπημένο της I.X, το «Mia». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», η πρώην ερωμένη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, είχε την ιδέα να παρακινήσει τους Γάλλους να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι «φιλικά» προς το περιβάλλον.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η «υπ' αριθμόν 3» υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης χάρισε στους Γάλλους το ωραιότερό της χαμόγελο για να τους πείσει να αποκτήσουν, όπως και αυτή, οικολογική συνείδηση.

To σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο ένοικος των Ηλυσίων σκέφτεται να ζητήσει και από τα άλλα μέλη της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τους χρήστες των social media να επισημαίνουν πως, κι αυτοί θα προτιμούσαν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν όμως η τιμή τους ήταν λιγότερο τσουχτερή έναντι των συμβατικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γαλλία κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η περιβαλλοντική πολιτική και τα μέτρα που ελήφθησαν για την ενεργειακή μετάβαση, ενθαρρύνουν την πώληση και την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εφαρμογή διαφόρων κινήτρων εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, και ιδιαίτερα το οικολογικό επίδομα που θεσπίστηκε το 2008 και αποσκοπεί να ανταμείψει τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων που εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Σήμερα, το οικολογικό επίδομα ανέρχεται στα 6.300 ευρώ, ανεξαρτήτως του αγοραστή, της επιχείρησης, της αυτοδιοίκησης ή του ιδιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου