Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο 79χρονος ισχυρός άνδρας της Luxottica που δεν αφήνει κανέναν να «επιβιώσει»...

Ο 79χρονος ισχυρός άνδρας της Luxottica που δεν αφήνει κανέναν να «επιβιώσει»...
Μετά από έξι εβδομάδες αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του ο ένας εκ των CEO της ιταλικής Luxottic, την ώρα που η διεθνής εταιρεία οπτικών παλεύει να σταθεροποιήσει τη
σύσταση του διοικητικού της συμβουλίου μετά την αιφνίδια αποχώρηση του εδώ και πολλά χρόνια  επικεφαλής της, Andrea Guerra τον Σεπτέμβριο. Τα νέα είχαν ως αποτέλεσμα, η μετοχή της εταιρείας νωρίτερα να δει πτώση πάνω από 7%.
Η εταιρεία που κατασκευάζει μερικά από τα διασημότερα γυαλιά ηλίου στον κόσμο, όπως τα  Ray Ban και τα Oakley ανακοίνωσε ότι ο Enrico Cavatorta είχε ενημερώσει το δσ πως σκοπεύει να παραιτηθεί. Ανέλαβε καθήκοντα μόλις την 1η Σεπτεμβρίου και σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ο 53χρονος CEO  ήρθε σε ρήξη με τον ιδρυτή και πρόεδρο της Luxottica, ο 79χρονος Leonardo del Vecchio, όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, σύμφωνα με το Reuters.

O Enrico Cavatorta
 O  Cavatorta και ο  Del Vecchio, που κατέχει το 61% των μετοχών της Luxottica, παρά τις προσπάθειες, δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.
Αν και η  Luxottica είχε αναφέρει πως σχεδιάζει να αναδείξει άλλο διευθυντικό στέλεχος, η αποχώρηση δύο στελεχών στη σειρά είναι πιθανό να γεννήσει ερωτήματα στους επενδυτές για τον τρόπο που διοικείται η εταιρεία.
Επί ηγεσίας Guerra που κράτησε μια δεκαετία, η εταιρεία έγινε παγκόσμια, ωστόσο προτίμησε να αποχωρήσει καθώς και εκείνος είχε διαφορές με τον Del Vecchiο.

O Andrea Guerra
Ο Cavatorta, πρώτην οικονομικός διευθυντής (CFO) δεν ήταν διαθέσιμος για κανέναν σχόλιο και δεν απάντησε ποτέ  στα αιτήματα  του  Reuters. Ιδια τακτική ακολούθησε και η εταιρεία.
Ο 79χρονος  Del Vecchio εδώ και χρόνια είχε κρατηθεί εκτός ενεργού δράσης, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, επανέκαμψε και  άρχισε ξανά να εμφανίζεται στο γραφείο του, ώσπου ανέλαβε και επισήμως τις παλιές του εξουσίες. Κι όπως φαίνεται έφερε τα πάνω κάτω...
Ακούγεται ότι ο Del Vecchio θα προτείνει δικό του άνθρωπο για τη θέση, τον τωρινό COO, Massimo Vian.
O Del Vecchio είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος που πάντα παινευόταν ότι η πολυπληθής οικογένειά του – έχει 6 παιδιά από τρεις διαφορετικές συζύγους – δεν ανακατεύτηκαν ποτέ στις επιχειρήσεις του.
Αγνωστο, πάντως παραμένει γιατί ήρθε σε ρήξη με τον  Guerra, ο οποίος, ομολογουμένως απογείωσε τις πωλήσεις της Luxottica, αφού τις υπερδιπλασίασε σε 7,3 δισ. ευρώ και την κατέστησε τη μεγαλύτερη εταιρεία οπτικών παγκοσμίως.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου