Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βόλος: «Μου φέρονται απαίσια» φέρεται να δήλωσε ο αδικοχαμένος 19χρονος πεζοναύτης


Ο άτυχος Φώτης Ανδρικόπουλος
Κατά του κράτους στρέφεται η οικογένεια
Μετά τις σαράντα ημέρες από το θάνατό του, αγωγή σκοπεύει να κάνει η οικογένεια του Φώτη Ανδρικόπουλου - Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε όταν το κράτος αποφάσισε να αποζημιώσει με 13.000 ευρώ την οικογένεια - Σε ιδρύματα θα δοθούν τα χρήματα

«Μου φέρονται απαίσια, δεν μου δίνουν άδεια για να φύγω»! Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στο οικογενειακό του περιβάλλον ο άτυχος Πατρινός οπλίτης, Φώτης Ανδρικόπουλος, μία μόλις ημέρα πριν τη συμμετοχή του στη μοιραία άσκηση που του έκοψε το νήμα της ζωής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κόσμος της Πάτρας».
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα και σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε άτομο του περιβάλλοντος της οικογένειας, ο 19χρονος πεζοναύτης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το προηγούμενο απόγευμα, με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του, εκφράζοντάς του τα έντονα παράπονά του για τη συμπεριφορά κάποιων εκ των ανωτέρων του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, τα παράπονα του παιδιού επιβεβαιώνουν και συνάδελφοί του στο στρατόπεδο, προχωρώντας οι τελευταίοι και σε αναφορά ονομάτων δύο συγκεκριμένων στρατιωτικών.

Βέβαια, τα παραπάνω στοιχεία έρχονται αντικρούουν τους ισχυρισμούς αξιωματικών της μονάδας τού άτυχου Φώτη Ανδρικόπουλου, ότι ο ίδιος επέμενε να μην λάβει άδεια, προκειμένου να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη άσκηση! Συν τοις άλλοις, ερώτημα προκαλεί εάν ευσταθεί η πληροφορία ότι ο άτυχος Φώτης πήρε τη θέση κάποιου άλλου πεζοναύτη στη στρατιωτική άσκηση που του κόστισε τη ζωή.

Πατέρας: «13.000; Τόσο άξιζε το παιδί μου;»

Σύμφωνα με το thebest.gr, πληροφορίες που έρχονται από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, φέρουν τον πατέρα του αδικοχαμένου οπλίτη, να είναι αποφασισμένος να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διερράγη ο σωλήνας του όλμου 81 mm, κατά τη μοιραία εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα. Και δεν θα μείνει εκεί, καθώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του, ήταν η απόφαση του κράτους, να αποζημιώσει με… 13.000 ευρώ την οικογένεια, για το θάνατο του παλικαριού της.

«Τόσο άξιζε το παιδί μου;» επαναλάμβανε ειρωνικά ο Κώστας Ανδρικόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο ίδιος φέρεται αποφασισμένος μόλις συμπληρωθούν οι σαράντα ημέρες από το θάνατο του παιδιού του, να δρομολογήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει ποσό-μαμούθ από το κράτος, το οποίο και θα διαθέσει εξ ολοκλήρου σε ευαγή ιδρύματα, στη μνήμη του γιου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου