Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

0,70 € το λίτρο το πετρέλαιο για 580.000 νοικοκυριά

0,70 € το λίτρο το πετρέλαιο για 580.000 νοικοκυριά
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, θα λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης, μια και εάν το χάνει λόγω λάθους που έχει γίνει στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα μπορεί να
υποβάλει δεύτερη αίτηση για τη διεκδίκησή του μετά τη διόρθωση του Ε9. Η διαδικασία των διορθώσεων θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου και η κανονική προθεσμία εκπνέει στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, εξετάζεται να δοθεί παράταση.
Επίσης, φέτος για τα περίπου 580.000 νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδομα, μετά και την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 0,23 ευρώ το λίτρο από 0,33 ευρώ, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα σημερινά δεδομένα διαμορφώνεται στα 0,70 ευρώ το λίτρο.
Αναλυτικότερα δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
• Αγαμοι με εισόδημα έως 30.000 (από 25.000 ευρώ).
• Εγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), ενώ το ποσό προσαυξάνεται 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
• Μονογονεϊκή οικογένεια με εισόδημα έως 43.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, ενώ το ποσό προσαυξάνεται 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.
• Αγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ (από 150.000 ευρώ).
• Εγγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (από 200.000 ευρώ).
Επίσης, δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου και όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά έναντι των 2.000 κυβικών που ίσχυε.
Ανώτατο όριο
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το ύψος του επιδόματος θα φθάνει μέχρι ένα όριο, το οποίο θα προσδιορίζεται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας του, καθώς επίσης και με βάση ένα ανώτατο όριο επιδοτούμενης κατανάλωσης ανά τ.μ. κατοικίας, που είναι διαφορετικό σε κάθε γεωγραφική ζώνη. Το ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανέρχεται στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στη Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στην Δ' ζώνη.
Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ. Βάσει αυτών των κριτηρίων, τα ποσά των επιδομάτων θα κυμαίνονται από 87,50 έως και 1.050 ευρώ. Εξάλλου, για να λάβουν προκαταβολή ίση με το 25% του συνολικού ποσού επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Η πληρωμή του υπόλοιπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.
Οι αιτούντες θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνσή τους, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους. Από τη στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής της κάθε αίτησης με τα απαιτούμενα στοιχεία, η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα δίνει εντολή για την καταβολή του σχετικού ποσού.
Η προκαταβολή, όπως και οι υπόλοιπες δόσεις, θα καταβάλλεται στον δικαιούχο το αργότερο σε 10 μέρες από την αίτηση.

www.ethnos.grοικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου