Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σπάτα, Άρτεμις - Παράκαμψη Τοπικού Συμβουλίου

Πρώτη Δημοσίευση: 15.09.2014 21:22
Πρόσφατα δημοσιεύσαμε την πρόσκληση των Συλλόγων του Δήμου μας από τους Αντιδημάρχους
κ.κ.Α.Νομικό και Π.Λάμπρου.
Με ξένισε η σπουδή και η επιμέλεια που τους διακατέχει για τους φορείς του Δήμου, αλλά μάλλον έχουν ξεχάσει ότι, ιεραρχικά, ο Δήμος αποτελείται από δυο κοινότητες -Σπάτων και Αρτέμιδος- και οι εν λόγω σύλλογοι ανήκουν σε αυτές.
Θεωρώ ότι είναι τελείως άκαιρη μια τέτοια πρωτοβουλία χωρίς προηγουμένως να ενημερωθούν τα Τοπικά Συμβούλια των δυο Κοινοτήτων, τα οποία, σημειωτέων, δεν έχουν ακόμη, ούτε καν, συνεδριάσει.
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι αντιδήμαρχοι πρέπει να συνεργάζονται με το σύνολο των μελών των Τοπικών Συμβουλίων σε κοινή συνεδρίαση. Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν φαίνεται καμία προσπάθεια συνεργασίας.
Στο παρελθών είχα "καυτηριάσει" με δριμύτητα για παρόμοιες τακτικές την προηγούμενη Δημοτική αρχή, όπως με το άρθρο: «Άρτεμις - Η Δημοτική Αρχή (συμμορία) αγνοεί παντελώς το Τοπικό Συμβούλιο»
Τώρα, όσον αφορά τους Συλλόγους της Αρτέμιδος, και οι δυο αντιδήμαρχοι εξελέγησαν και ζουν στην Αρτέμιδα, γνωρίζουν πολύ καλά όλους τους συλλόγους και είναι πλήρως ενήμεροι των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Επίσης προεκλογικά, από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, έγιναν επαφές με τους προέδρους και αρκετά από τα μέλη όλων των τοπικών συλλόγων από την παράταξή τους.

Αν αυτή η κίνηση είναι προσωπική τους πρωτοβουλία, μπορούν να απευθύνουν τέτοια πρόσκληση με πρωτοκολλημένο έντυπο του Δήμου;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου; Δόξα το θεό στην Αρτέμιδα υπάρχουν πλείστα μαγαζιά -ταβέρνες ή καφέ- που θα μπορούσαν να κάνουν τις προσωπικές, κοινωνικές τους συναναστροφές.

Δήμαρχε είσαι ενήμερος για αυτή την πρωτοβουλία;
Έγινε με την δική σου συγκατάθεση;
Γιατί έγινε μόνο από αυτούς τους αντιδημάρχους; Οι αντιδήμαρχοι των Σπάτων δεν επιθυμούν να "γνωριστούν" με τους Συλλόγους του Δήμου;

Οι εκλογές έχουν  τελειώσει....
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ή μήπως ΟΧΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου