Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γερμανία: «Φιάσκο» η έρευνα της αστυνομίας για τους νεοναζιστές της NSU

Γερμανία: «Φιάσκο» η έρευνα της αστυνομίας για τους νεοναζιστές της NSU

Ζήτησαν συγγνώμη απευθύνεται στους οικείους εννέα μεταναστών, οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα, καθώς και μιας Γερμανίδας αστυνομικού - «Εσκεμμένο σαμποτάζ της έρευνας» βλέπει η επιτροπή του κοινοβουλίου

«Φιάσκο» χαρακτήρισε τοπική βουλή στο κρατίδιο της Εσσης στη Γερμανία την έρευνα της αστυνομίας για τη δολοφονική δράση συμμορίας νεοναζιστών.

Σε έκθεσή της κοινοβουλευτική επιτροπή σε ένα από τα κρατίδια της Γερμανίας, ζητά «συγγνώμη» από του συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων για τη «δυσπιστία» και «ρατσιστική καχυποψία» που επέδειξε η γερμανική αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονική δράση των νεοναζιστών της NSU.

Η συγγνώμη απευθύνεται στους οικείους των εννέα μεταναστών -οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα- καθώς και μιας Γερμανίδας αστυνομικού που διαπράχθηκαν από το 2000 έως το 2007.

Στην έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, η έρευνα της αστυνομίας χαρακτηρίζεται «φιάσκο», ενώ γίνεται λόγος για «εσκεμμένο σαμποτάζ».

«Η συσσώρευση εσφαλμένων αποφάσεων, αναποφασιστικότητας, παραβίασης βασικών κανόνων, εγείρουν υποψίες για εσκεμμένο σαμποτάζ (της έρευνας), για σκόπιμη ματαίωση της σύλληψης των φυγάδων», τονίζεται στην έκθεση της επιτροπής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία «δεν ερεύνησε με επιμονή» τις πληροφορίες που διέθετε, ενώ «υποτίμησε σε τεράστια βαθμό τη διογκούμενη βία της μαχητικής άκρας δεξιάς».

«Η αστυνομία στο κρατίδιο της Εσσης δεν ερεύνησε επαρκώς δύο εμφανίσεις μελών της συμμορίας και δεν συνέλαβε ένα μέλος της το 1998, παρότι ανακάλυψε εκρηκτικά στο γκαράζ του», επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, «η αστυνομία δεν συνέδεσε παρά χρόνια αργότερα τις δολοφονίες των 10 θυμάτων- παρότι όλες διαπράχθηκαν με το ίδιο όπλο. Δεν θεώρησε πιθανό, αρχικά, οι φόνοι να αποτελούσαν μια σειρά επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα, και επικεντρώθηκε στην έρευνα για την προσωπική ζωή των θυμάτων».

Ο Χόλγκερ Μπελίνο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην κρατιδιακή βουλή της Εσσης, δήλωσε ότι ο εξτρεμισμός της άκρας δεξιάς αποτελεί όνειδος για τη Γερμανία. «Αποστρεφόμαστε αυτά τα εγκλήματα και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο», είπε.

6 σχόλια:

  1. Άλλη μια σφαλιάρα... από την ακροδεξιά στους εχθρούς της!!! Περαστικά σας, "δημοκράτες"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ακολουθήσουν πολλές άλλες σφαλιάρες... η κάθε μία θα είναι δυνατότερη από την προηγούμενη σφαλιάρα. Συνεπώς, ετοιμασθείτε λήπτες...

      Διαγραφή
  2. Στα δικά μας, μιλούν οι αριθμοί... Εθνικές εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009, η Χρυσή Αυγή έλαβε το 0,29 % των ψήφων. Ευρωπαϊκές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, (σχεδόν πέντε,(5),έτη αργότερα...), η Χρυσή Αυγή έλαβε το 9,40 % των ψήφων. Σε απλά ελληνικά, αύξησε τη δύναμή της περισσότερο από τριάντα δύο, (32), φορές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους χάλασες τις διακοπές...των "δημοκρατών", παρουσιάζοντας τα αμείλικτα αριθμητικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την συνεχή επέλαση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

      Διαγραφή
  3. ΜΕ ΔΎΟ ΛΌΓΙΑ, ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΈΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΜΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΑ χιτλερικα ΚΑΘΑΡμΑΤΑ. Οι νεοναζι της χρυσής αυγής ειχαν σχέσεις με το γερμανικό νεοναζιστικο κομμα, μάλιστα τους καλεσανε και στα γραφεια στην ελληνική βουλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι ανεβαινει ομως η ακροδεξια στην ελλαδα δεν μας λετε. αυτο το παραμυθι οτι τους ψηφιζουν για να τιμωρισουν την κυβερνηση ειναι πατατα. μηπως ειναι πολλα πραματα μαζι; παραδειγμα το αντιρατσιστικο που ειναι προσφατο, ειναι δυνατον να δεχομαστε τη γενοκτονια των εβραιων μονο, και να αρνουμαστε τη γενοκτονια των ποντιων; τετοια γεγονοτα στελνουν τον κοσμο στα ακρα σιγα σιγα και σταθερα δυστυχως. το μεταναστευτικο ειναι ενα σοβαρο θεμα που ειναι ο κυριος παραγοντας αυξησης της ακροδεξιας. οσοι ειναι αντιθετοι στην ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ μεταναστευση ξαφνικα βαφτιζονται φασιστες, αν ειναι δυνατον δηλαδη, με τετοιες συμπεριφορες η Χ.Α. θα μεγαλωνει ακομη κι αν βγει εκτος νομου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου