Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σοπέν πλάι στη Λίμνη του Μαραθώνα

Οι Times της Νέας Υόρκης σε άρθρο τους τον χαρακτηρίζουν ως «έναν μάγο του ήχου και έναν σπάνιο μουσικό που ακροβατεί με ιδιαίτερη άνεση ανάμεσα στην κλασική και την τζαζ
μουσική, σαν ένας γνήσιος διάδοχος του Keith Jarrett...».

Η Le Monde έγραψε για την ερμηνεία του ως μαέστρου-σολίστ σε έργα Μότσαρτ: «Ο ήχος του είναι ευαίσθητος και οι φράσεις του αέρινες, με φινέτσα, δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό και ερμηνεύει τα πιο δεξιοτεχνικά περάσματα χωρίς καμία προσπάθεια».



Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, με συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους του εξωτερικού και δισκογραφία με την κορυφαία γερμανική εταιρεία ECM. Κινείται με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στην κλασική μουσική ως εκτελεστής, τη σύγχρονη μορφή της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού, τη διεύθυνση ορχήστρας ως ένας ανανεωτικός αρχιμουσικός αλλά και τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Πρόσφατα ίδρυσε στην Ελλάδα τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

Στις 29 Αυγούστου ο στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας του, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ με έργα Chopin στο νεοσύστατο ανοιχτό χώρο του Πολυχώρου «Fragma», με θέα πλάι στη Λίμνη Μαραθώνα.

Ιnfo: Πολυχώρος «Fragma» (Λίμνη Μαραθώνα, Τηλ: 210 81 43 415. Είσοδος: 13 ευρώ
Ώρα έναρξης: 22:00

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου